Buzz

Ρέιτσελ Βάις και η «ανορθόδοξη» συνεργασία της με τον Τέρενς Μάλικ

στα 10

Η οσκαρική ηθοποιός αποκαλύπτει πώς καθοδηγεί τους ηθοποιούς του ο Τέρενς Μάλικ στο γύρισμα, μετά την εμπειρία της στα πλατό του «The Burial» με συμπρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ.

Ρέιτσελ Βάις και η «ανορθόδοξη» συνεργασία της με τον Τέρενς Μάλικ

Η νέα ταινία του πολυγραφότατου τελευταία Τέρενς Μάλικ με πρωταγωνιστές τον Μπεν Αφλεκ, την Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, την Ολγα Κιριλένκο, τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Ρέιτσελ Βάις δεν έχει ακόμα επίσημο τίτλο. Πρόκειται για ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Αφλεκ, την ΜακΑνταμς και την Κιριλένκο, με την Βάις να συμμετέχει ως η αδελφή του πρώτου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η οσκαρική ηθοποιός αποκάλυψε ότι η εμπειρία της δουλεύοντας κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του Μάλικ ήταν η πιο παράξενη στιγμή της καριέρας της. «Η λέξη 'ανορθόδοξη' δεν φτάνει για να τη χαρακτηρίσεις. Δεν υπήρχε στ' αλήθεια σενάριο, δεν μας είχε πει ολόκληρη την ιστορία, δεν γνώριζα τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήμουν η αδελφή του Μπεν και ότι εκείνος ήταν ερωτευμένος με δύο γυναίκες. Δεν είχα ιδέα για οτιδήποτε άλλο...»

Ομως η Βάις βεβαιώνει ότι είχε κάθε εμπιστοσύνη και απέραντο θαυμασμό στον μεγάλο κινηματογραφιστή, οπότε ακολουθούσε πρόθυμα την περίεργη μεθοδολογία του: «Εμφανιζόμουν κάθε πρωί, χωρίς να ξέρω τι θα συμβεί. Ο Τέρενς μας είχε να περπατάμε σ' ένα συγκεκριμένο άξονα, έτσι ώστε να έχει χώρο για την κίνηση της κάμερας, και ο ίδιος μας έλεγε τις ατάκες μας τις οποίες επαναλαμβάναμε. Ηταν πολύ περίεργο. Καμία σχέση με το "είμαι αυτός ο χαρακτήρας, ξέρω τους διαλόγους μου, τους προετοιμάζω και παίζω τις σκηνές μου". Πρέπει απλά να παραδοθείς σ' αυτή την μέθοδο και να μη σκέφτεσαι...»

Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι στη συνέντευξή της η Βάις αναγνωρίζει ανοιχτά ότι δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα παίζει τελικά στην ταινία. «Οπως ξέρετε, πολλοί ηθοποιοί κάνουν γύρισμα για τις ταινίες του και δεν εμφανίζονται στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Τέρενς δεν ακολουθεί σενάριο, αλλά στιγμές που συνέλαβε στο γύρισμα. Αν δεν είσαι μέρος τους, δεν είσαι μέρος τελικού κινηματογραφικού του ποιήματος. Εγώ το έκανα για την μεγάλη ευκαιρία να δουλέψω μαζί του...»

Διαβάστε τι είχε πει ο Μπραντ Πιτ για την συνεργασία του με τον Τέρενς Μάλικ, την απογοήτευση του Σον Πεν αλλά και τη γνώμη του Flix για τον μεγάλο σκηνοθέτη, φιλόσοφο, ποιητή...