Buzz

«Red Shirley»: δείτε τη μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε ποτέ ο Λου Ριντ

στα 10

To «Red Shirley», η μικρού μήκους ταινία που ο Λου Ριντ συνσκηνοθέτησε με τον Ραλφ Γκίμπσον το 2009 δεν είναι παρά η αφοπλιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που, συμπληρώνοντας έναν αιώνα ζωής, αφηγείται στην κάμερα τη ζωή της σαν αυτή να είναι η ιστορία του κόσμου από την αρχή.

«Red Shirley»: δείτε τη μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε ποτέ ο Λου Ριντ

«Ηταν μια πράξη αγάπης. Συνειδητοποίησα πως αν δεν το έκανα, θα έχανα την επαφή μου με πολλά πράγματα που διαφορετικά θα χάνονταν για πάντα. Υπήρχε μια αίσθηση επείγοντος στο να το κάνω. Το μοναδικό άλλο πράγματα που θα ήθελα να κάνω είναι μια ταινία για τις πολεμικές τέχνες. Να ταξιδέψω σε διάφορα μέρη και να συγκρίνω τεχνικές εκπαίδευσης σε όλον τον κόσμο».

Ετσι περιγράφει ο Λου Ριντ την απόφασή του να γυρίσει το «Red Shirley», την πρώτη του μικρού μήκους ταινία που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από την εξομολόγηση της Σίρλεϊ Νόβικ, μιας γυναίκας που στα 100 της γενέθλια αφηγείται στον πρώτο της ξάδελφο, Λου Ριντ, τη σημασία του να έχεις ζήσεις δύο Παγκοσμίους Πολέμους, να έχεις φύγει από την πατρίδα σου λόγω του πολέμου, να είσαι μετανάστρια στη Νέα Υόρκη και να έχεις αγωνιστεί για τα εργατικά δικαιώματα με όλη σου την ψυχή.

2

Οποιος δεν μπορεί να καταλάβει, η ζωή και τα έργα της Σίρλεϊ Νόβικ δεν είναι παρά ακόμη μια ωδή στο τι σημαίνει να ζεις τη ζωή σου ως αυθεντικός ροκ 'ν' ρόλερ, πράγμα που μοιάζει αδύνατον να μην συγκινήσει τον Λου Ριντ, τότε στα 67 του χρόνια, όταν ακόμη ο θάνατος έμοιαζε απλά, όπως δήλωνε ο ίδιος, η επόμενη μεγάλη περιπέτεια.

Ο Λου Ριντ πέθανε στις 27 Οκτωβρίου του 2013, σε ηλικία 71 ετών. To «Red Shirley» είναι η μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε ποτέ.

Δείτε παρακάτω το «Red Shirley»:


Διαβάστε ακόμη: