Buzz

Τρεις πινακίδες έξω από τη Σίλβα, στη Βόρεια Καρολίνα! Ή πως το πραγματικό «Εμπινγκ» έγινε τουριστικός προορισμός

στα 10

Το τοπικό Film Office λάνσαρε το website που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις τρεις πινακίδες έξω από τα... Απαλάχια Ορη!

Τρεις πινακίδες έξω από τη Σίλβα, στη Βόρεια Καρολίνα! Ή πως το πραγματικό «Εμπινγκ» έγινε τουριστικός προορισμός

Το Εμπινγκ, έξω από το Μιζούρι, υπάρχει τόσο, όσο και οι τρεις πινακίδες του. Ως έμπνευση του Μάρτιν ΜακΝτόνα και έδαφος για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι»

Στην πραγματικότητα, η ταινία του ΜακΝτόνα, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και ήδη στο δρόμο για τα Οσκαρ, γυρίστηκε στη Βόρεια Καρολίνα, σε μια μικρή πόλη με το όνομα Σίλβα και πληθυσμό 2,644 κατοίκους. Παρότι τόσο μικρή, η Σίλβα αξιοποιήθηκε από το Film Office της Βόρειας Καρολίνας, που αποδεικνύεται και δραστήριο και αποτελεσματικό. Καθώς η Σίλβα έχει τη χαρακτηριστική, ακόμα και στερεότυπη, εικόνα μιας μικρής αμερικανικής κωμόπολης ενώ, ταυτόχρονα, βρίσκεται και κοντά στο καλλιτεχνικά ανερχόμενο Ασβιλ, αλλά και πάνω σε μια από τις αφετηρίες για τα μονοπάτια πεζοπορίας στα Απαλάχια Ορη, αποτελεί έναν απρόσμενο αλλά ενδιαφέροντα τουριστικό προορισμό, που τώρα παίρνει τα πάνω του χάρη σε μια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και μια σειρά εξαιρετικά γραμμένων διαλόγων!

three billboards 607

Το τοπικό γραφείο τουρισμού ανέβασε το site Explore Authentic Locations From Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, τίτλο εξίσου μακρόσυρτο με αυτόν της ταινίας κι εκεί δίνει προτάσεις και προσφέρει πρακτική βοήθεια για ένα τριήμερο ταξίδι. Στην πόλη, ο επισκέπτης μπορεί να διασχίσει τον κεντρικό δρόμο της Σίλβα, το κατάστημα Sassy Frass που στην ταινία μεταμορφώθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Εμπινγκ και το Jackson's General Store, στον επάνω όροφο του οποίου στεγάστηκε το γραφείο του Ρεντ Γουέλμπι - με παράθυρο με πρόσβαση στο δρόμο, για όσους έχουν δει την ταινία και θυμούνται τη σχετική σκηνή αστυνομικής βίας.

Three Billboards 607

Ο διευθυντής του Film Office της Βόρειας Καρολίνας, Γκάι Γκάστερ, εξηγεί ότι ο Μάρτιν ΜακΝτόνα πέρασε τρεις μέρες στην περιοχή, αναζητώντας ένα μέρος με συγκεκριμένες προδιαγραφές, για το γύρισμά του που θα γινόταν από τον Μάιο ως τον Ιούλιο του 2016. «Ο Μάρτιν ήθελε να βρει την επιτομή της μικρής πόλης,» λέει ο Γκάστερ, «λίγο κοιμισμένη, αλλά ένα μέρος το οποίο ο περισσότερος κόσμος θ' αναγνώριζε. Επίσης ήξερε ότι χρειαζόταν μια πόλη με κεντρικό δρόμο όπου, για να μην μπω σε λεπτομέρειες της ταινίας, κάποιος μπορεί από τη μια πλευρά του να πετάξει κάτι στην άλλη.»

three billboards 607

Καθώς η Σίλβα βρίσκεται δίπλα στην καλλιτεχνικά ανερχόμενη πόλη του Ασβιλ αλλά και πάνω σε ένα από τα εναρκτήρια σημεία για το μονοπάτι πεζοπορίας μέσα στα Απαλάχια Ορη - και ακριβώς μπροστά στα Smoky Mountains - μια εκδρομή προς τα εκεί σίγουρα περιλαμβάνει πολλές ομορφιές, πέρα κι από τις αναφορές στην ταινία. Αλλωστε, στη γύρω περιοχή της Βόρειας Καρολίνας, έχουν γυριστεί πολλές μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως τα «Forrest Gamp», «Ο Τελευταίος των Μοϊκανών», «Cold Mountain» και «The Hunger Games».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: