Buzz

The Queen is Dead: Ο πλανήτης αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ

στα 10

Από τον Ελτον Τζον και την Ελεν Μίρεν μέχρι και τον αρκούδο Πάντινγκτον, από όλον τον κόσμο φτάνουν τα συλλυπητήρια για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Flix Team
The Queen is Dead: Ο πλανήτης αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ηγέτες και διασημότητες σε όλο τον κόσμο θρηνούν για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τέλος σε μια ιστορική 70χρονη βασιλεία στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο γιος και διάδοχός της, ο Βασιλιάς, πλέον, Κάρολος Γ΄, είπε: «Θρηνούμε βαθιά το θάνατο μιας αγαπημένης ηγεμονίδας και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας. Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία, και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους: «Η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ήταν κάτι περισσότερο από μονάρχης. Ορισε μια εποχή. Σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών, ήταν μια σταθερή παρουσία και μια πηγή παρηγοριάς και υπερηφάνειας για γενιές Βρετανών, συμπεριλαμβανομένων πολλών που δεν γνώρισαν ποτέ τη χώρα τους χωρίς αυτήν. Ενας διαρκής θαυμασμός για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' η οποία ένωσε τους ανθρώπους σε όλη την Κοινοπολιτεία. Οι επτά δεκαετίες της ιστορικής της βασιλείας μαρτυρούν μια εποχή άνευ προηγουμένου ανθρώπινης προόδου και την εμπρός πορεία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Διαβάστε ακόμα: Το «The Crown» ίσως σταματήσει την παραγωγή του προς σεβασμό για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

queen elizabeth

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συλλυπητήρια στον Βασιλιά Κάρολο Γ' με μια δήλωση η οποία αναφέρει: «Το όνομα της Αυτού Μεγαλειότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα βασικά γεγονότα στη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Για πολλές δεκαετίες, η Ελισάβετ Β' απολάμβανε δικαίως την αγάπη και το σεβασμό των υπηκόων της, καθώς και την υψηλή εκτίμηση στην παγκόσμια σκηνή. Σας εύχομαι κουράγιο μπροστά σε αυτή τη δύσκολη, ανεπανόρθωτη απώλεια. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε την ειλικρινή συμπαράστασή μου και την υποστήριξή μου στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σε όλο τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας».

Και η Disney έβγαλε μια ανακοίνωση λέγοντας «Συμμετέχουμε σε όσους θρηνούν για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας είναι στην οικογένειά της, στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Κοινοπολιτεία».

Ανάμεσα στους υπόλοιπους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους ήταν και η νέα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας, ο πρώην Πρωθυπουργός Μπορις Τζόνσον, ο Ελτον Τζον, η Ελεν Μίρεν, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Μικ Τζάγκερ και ο αρκούδος Πάτινκγκτον, με τον οποίο η Ελισάβετ είχε μοιραστεί ένα σάντουιτς με μαρμελάδα κατά την διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της.