Buzz

Πυροβολήστε τον Πιανίστα...Βίνσεντ Γκάλο!

στα 10

50 χρόνια μετά το εμβληματικό «Πυροβολήστε τον Πιανίστα» του Φρανσουά Τριφό, μόλις ανακοινώθηκε πως ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεξάντρ Ναόν προσπαθεί να το ζωντανέψει ξανά στη μεγάλη οθόνη με τον Βίνσεντ Γκάλο στο ρόλο του...πιανίστα!

Πυροβολήστε τον Πιανίστα...Βίνσεντ Γκάλο!
O Σαρλ Αζναβούρ στο «Πυροβολήστε τον Πιανίστα» του Φρανσουά Τριφό!

Eργο ζωής για τον Γάλλο Αλεξάντρ Ναόν (όσοι λίγοι έχετε δει το «Δύο Μέρες στο Παρίσι» της Ζιλί Ντελπί θα τον θυμάστε), η δεύτερη μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Γκούντις «Down There» (1956) δεν έρχεται μόνο να συναγωνιστεί το αριστούργημα του Φρανσουά Τριφό από το 1960 αλλά βρίσκει ιδανικό διάδοχο του Σαλρ Αζναβούρ (που υποδύθηκε πρώτος στην ταινία του Τριφό τον ομώνυμο πιανίστα) στο πρόσωπο του Βίνσεντ Γκάλο.

Αλλο που δεν ήθελε ο «αιρετικός» multi καλλιτέχνης που οι επιλογές του ορίζονται πλέον από την πιο αταξίνομητη καριέρα σύγχρονου ηθοποιού τα τελευταία χρόνια (πιο πρόσφατη στάση της το «The Legend of Kaspar Hauser» που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ).

Για να φτάσει όμως ο Ναόν στον Γκάλο, έπρεπε πρώτα να πάρει έγκριση για τη διασκευή του βιβλίου του Γκούντις, πράγμα που αποδείχθηκε δύσκολο καθώς χρειάστηκαν πέντε χρόνια και η βοήθεια ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ για να ανακαλυφθεί πως τα δικαιώματα ανήκαν σε μια τράπεζα της Φιλαδέλφια (τόπος γέννησης του συγγραφέα).

Μετά την επιτυχή αναζήτηση των δικαιωμάτων, ο Ναόν έγραψε μόνος του το σενάριο και προτίθεται να σκηνοθετήσει και την ταινία. Πιο πιθανός για το ρόλο του γκάνγκστερ είναι ο Μάικλ Ράπαπορτ, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.

Δείτε παρακάτω ένα «κινηματογραφικό» τρέιλερ του «Πυροβολήστε τον Πιανίστα» του Φρανσουά Τριφό.