Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Βίνσεντ Γκάλο χορεύει το χορό των UFO!

στα 10

Μπορείτε να φανταστείτε τον Βίνσεντ Γκάλο να χορεύει στην μέση της ερήμου καλώντας προς προσγείωση Unidentified Flying Objects; Δείτε το teaser-trailer του «The Legend Of Kaspar Hauser», σ.σ. του ιταλικού «μετά-γουέστερν» του Νταβίντ Μανούλι που θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Ο Βίνσεντ Γκάλο χορεύει το χορό των UFO!

Η φήμη του Βίνσεντ Γκάλο είναι διαβόητη. Ο ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, μουσικός, δωρητής σπέρματος (!) Γκάλο αναλαμβάνει τα πιο παράξενα, εκκεντρικά πρότζεκτς - άλλες φορές με επιτυχία, άλλες με παταγώδη αποτυχία. Ποτέ όμως η σινεφίλ κοινότητα δεν κατάφερε να τον αγνοήσει.

Σε λίγες μόνο εβδομάδες, στο προσεχές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, θα παρουσιαστεί η νέα πρωταγωνιστική δουλειά του Γκάλο «La leggenda di Kaspar Hauser» που υπογράφει ο Ιταλός σκηνοθέτης Νταβίντ Μανούλι. Η ταινία, αν και βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Κάσπαρ Χάουζερ (του 17χρονου νεαρού που το 19ο αιώνα εμφανίστηκε στην Νυρεμβέργη μ' ένα γράμμα στα ρούχα του που εξηγούσε ότι είχε μεγαλώσει αλυσοδεμένος σ' ένα υπόγειο) θα είναι μία ελεύθερη απόδοση στον αστικό μύθο και έχει γυριστεί μισή στα ιταλικά και μισή στα αγγλικά.

Ο Βίνσεντ Γκάλο μάλιστα έχει διπλό ρόλο. Στο ιταλικό κομμάτι ερμηνεύει τον «Pusher» και στο αγγλικό τον «Sheriff». Οι Κλαούντια Τζερίνι, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι και Σίλβια Καλντερόνι (η τελευταία μάλιστα ερμηνεύει τον Κάσπερ Χάουζερ) συμπληρώνουν το καστ. Τι ρόλο θα έχουν τα UFO στην ιστορία παραμένει ακόμα... αδιευκρίνιστο.

Το teaser όμως είναι ξεσηκωτικό, χορευτικό και απολαυστικά... αλλόκοτο. Οπως ακριβώς θα περιμέναμε να είναι όποια ταινία επιλέγει ως πρωταγωνιστή τον Βίνσεντ Γκάλο. H μουσική που πλαισιώνει το κλιπ φέρει την υπογραφή του Vitalic (σ.σ. Πασκάλ Αρμπέζ), του Γάλλου αστέρα της electronica.

Να θυμίσουμε ότι την παράξενη ιστορία του Κάσπαρ Χάουζερ είχε μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη και ο Βέρνερ Χέρτζογκ το 1974 («The Enigma of Kaspar Hauser»).