Buzz

Πρώτη φωτογραφία από το «Low Life» του Τζέιμς Γκρέι: Η Μαφία είναι οι σύγχρονοι Ατρείδες!

στα 10

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης σεζόν, το «Low Life» του Τζέιμς Γκρέι, βρίσκεται επιτέλους στο στάδιο του post production και ετοιμάζεται για τις αμερικανικές αίθουσες στις αρχές του 2013, αν όχι και για κάποιο φθινοπωρινό φεστιβάλ.

Πρώτη φωτογραφία από το «Low Life» του Τζέιμς Γκρέι: Η Μαφία είναι οι σύγχρονοι Ατρείδες!

Τέσσερα χρόνια μετά το «Two Lovers», με το Γιοακίν Φίνιξ και την Γουίνεθ Πάλτροου, που παρά την κριτική του επιβράβευση είναι η πιο αποτυχημένη, εμπορική, ταινία του Γκρέι, ο σκηνοθέτης δουλεύει και πάλι με τον πρωταγωνιστή του και, μαζί με τον Φίνιξ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Τζέρεμι Ρένερ, σ’ ένα σκοτεινό δράμα στην Αμερική του 1920.

Το «Low Life» αφηγείται την ιστορία μιας Πολωνέζας που προσπαθεί να φτάσει στην Αμερική ως μετανάστρια. Στο δυσβάσταχτο ταξίδι με το καράβι προς τη νέα ζωή, η αδελφή της θ’ αρρωστήσει θανάσιμα και η κοπέλα θ’ αναγκαστεί ν’ ανταλλάσσει το κορμί της με φάρμακα και φαγητό. Φτάνοντας στο Ελις Αϊλαντ θα χαρακτηριστεί ως πόρνη και θα πέσει στην ανάγκη του Γιοακίν Φίνιξ που θα γίνει ο προαγωγός της. Μοναδική σανίδα σωτηρίας ο ξάδελφός του, ένας τυχοδιώκτης μάγος – ο Τζέρεμι Ρένερ στο ρόλο – που θα ερωτευτεί τη άμοιρη μετανάστρια και θα προσπαθήσει να τη σώσει.

Μιλώντας στο γαλλικό Le Point για την ταινία του, ο Τζέιμς Γκρέι εξομολογείται ότι η ιστορία περιλαμβάνει και προσωπικές του μνήμες και ανησυχίες: «εμπνεύστηκα την ιστορία αυτής της ταινίας διασταυρώνοντας την οικογενειακή μου ιστορία και την έννοια της λύτρωσης. Οταν ο παππούς μου έφτασε στην Αμερική, ήταν ιδιοκτήτης σαλούν. Ανάμεσα στους θαμώνες ήταν και μια ομάδα προαγωγών, Ρώσων Εβραίων, που μάζευαν κορίτσια μόλις έφταναν στο Ελις Αϊλαντ, τα εγκαθιστούσαν σε τοπικά μπουρδέλα και τα έβαζαν να παίζουν μικρούς ρόλους σε εβραϊκές παραστάσεις για να προσελκύσουν πελάτες.»

Συμπληρώνοντας ο Γκρέι εξηγεί ότι οι επιρροές του είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και ότι η σχέση του με τη Μαφία – σε αυτήν την ταινία τη ρωσική – είναι βαθειά και πνευματική: «Η Μαφία είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τη θεμελιώδη οικογενειακή τραγωδία. Οι Ελληνες είχαν τους Ατρείδες και την κατάρα τους. Σήμερα έχουμε οικογένειες του εγκλήματος. Είναι κατά βάση το ίδιο πράγμα. Το βάρος της μοίρας που συντρίβει τους ανθρώπους, η κρυφή ελπίδα για λύτρωση.»

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πρώτη φωτογραφία από το «Low Life» του Τζέιμς Γκρέι, περιμένοντας νεότερα για την πορεία της ταινίας.