Buzz

Γιοακίν Φίνιξ: Απ’ το μηδέν στο δύο το καλό

στα 10

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ούτε ότι είναι εξαιρετικός ηθοποιός, ούτε ότι κουβαλάει στην πλάτη του μια μυθολογία, ούτε ότι είναι τελείως, μα τελείως καμμένος. Κι όμως, ο Γιοακίν Φίνιξ συμμετέχει σε δύο από τις πιο πολυαναμενόμες ταινίες της ερχόμενης χρονιάς.

Γιοακίν Φίνιξ: Απ’ το μηδέν στο δύο το καλό
First good bye, but now hello!

Ο Τζέιμς Γκρέι θα μπορούσε να θεωρηθεί ο «σωτήρας» του, μια και στις δικές του ταινίες οφείλεται, στην ουσία, η καριέρα του Γιοακίν Φίνιξ: με εξαίρεση τη «Μικρή Οδησσό», ο Φίνιξ έχει πρωταγωνιστήσει στις υπόλοιπες ταινίες του Γκρέι, το «The Yards», το «We Own the Night» και το «Two Lovers».

Συνεργασίας συνέχεια, λοιπόν, μια και ο Γιοακίν Φίνιξ θα είναι ο πρωταγωνιστής και της νέας ταινίας του Τζέιμς Γκρέι, με τίτλο «Low Life» και ήρωα έναν παρακμιακό τυχοδιώκτη που αναγκάζει μια αθώα γυναίκα να γίνει πόρνη. Κόντρα ρόλος; Μπα… Την εν λόγω πόρνη, μάλιστα, θα υποδυθεί η Μαριόν Κοτιγιάρ, για χάρη της οποίας καθυστερεί και η έναρξη των γυρισμάτων.

Το «Low Life» θ’ αφηγηθεί την ιστορία μιας Πολωνέζας που προσπαθεί να φτάσει στην Αμερική ως μετανάστρια. Στο δυσβάσταχτο ταξίδι με το καράβι προς τη νέα ζωή, η αδελφή της θ’ αρρωστήσει επικίνδυνα και η κοπέλα θ’ αναγκαστεί ν’ ανταλλάσσει το κορμί της με φάρμακα και φαγητό. Φτάνοντας στο Ελις Αϊλαντ θα χαρακτηριστεί ως πόρνη και θα πέσει στην ανάγκη του Γιοακίν Φίνιξ που θα γίνει ο προαγωγός της. Μοναδική σανίδα σωτηρίας ο ξάδελφός του, που θα ερωτευτεί τη άμοιρη μετανάστρια και θα προσπαθήσει να τη σώσει. Το ρόλο του σωτήρα φημολογείται ότι θ’ αναλάβει ο Τζέρεμι Ρένερ.

Σημαντική συμμετοχή, όμως, θα έχει ο Γιοακίν Φίνιξ και στη νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, που δεν έχει ακόμα τίτλο, αλλά έχει πολύκροτο περιεχόμενο.

Το φιλμ, ανομολόγητα, αφηγείται την ιστορία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν θα υποδυθεί τον οπωσδήποτε χαρισματικό άντρα που, επιστρέφοντας στην Αμερική από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα σχεδιάσει μια μεθοδολογία ανθρώπινης συμπεριφοράς – θέλεις πίστη; - για να βοηθήσει άλλες χαμένες ψυχές στην αμερικανική μεταπολεμική θλιμμένη κοινωνία.

Ο Φίνιξ αναλαμβάνει το ρόλο του πιστού συνεργάτη του, ενώ τον κεντρικό γυναικείο ρόλο κρατά η Λόρα Ντερν. Συμπρωταγωνιστές στην ταινία ο Τζέσι Πλέμονς του «Friday Night Lights», στο ρόλο του γιου του τύπου-Χάμπαρντ-ήρωα και ο Ντέιβιντ Γουορσόφσκι, που είχε ξανασυνεργαστεί με τον Αντερσον στο «There Will Be Blood», που θα υποδύεται τον ντετέκτιβ. Η ταινία ξεκινά γύρισμα μέσα στον Ιούνιο στο Σακραμέντο.