Buzz

Πρώτες εικόνες από τη «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ

στα 10

Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ, η «Νορβηγία» κάνει την πρώτη της μεγάλη στάση στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στο τμήμα «Works in Progress» και μας αποκαλύπτει τις πρώτες της γοητευτικά αλλόκοτες εικόνες.

Πρώτες εικόνες από τη «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ

Βρισκόμαστε στο 1984. Ο Ζανό φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρυκόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη.

Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, θα συναντήσει την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους θα αναλάβει μια ύποπτη δουλειά που θα τον οδηγήσει στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της «Νορβηγίας», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιάννη Βεσλεμέ (γνωστός και ως Felizol με την ιδιότητα του μουσικού και με προϋπηρεσία στη μικρού μήκους - ίσως κάπου να έχετε συναντήσει το περίεργο «Οσίκι» του) που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής της και θα συμμετάσχει στο τμήμα «Works in Progress» του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, φιλοδοξώντας να τραβήξει την προσοχή των διεθνών επαγγελματιών πριν μπει στην τελική φάση της.

Οπως περιγράφουν οι ίδιοι οι δημιουργοί της: «Η "Νορβηγία" είναι μια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό γούστο, το ευτελές και το πολύτιμο. Φοράει παπούτσια γυαλιστερά, χορευει ανάμεσα σε πολύχρωμα καθάρματα και δαγκώνει μόνο όποτε αυτή θελήσει. Και κατεβαίνει - επιτέλους - στη Μεσόγειο...».

Οι δύο πρώτες φωτογραφίες από την ταινία, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, προδίδουν το μυστηριακό της γεωγραφίας της, αλλά και την επιστροφή στα 80s, σε ένα σκοτεινό αλλόκοτο σύμπαν φτιαγμένο μόνο για όσους μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η πρώτη μας δίνει μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει το «Βασίλειο του Μαθουσάλα», ενώ η δεύτερη μας συστήνει τον βρυκόλακα Ζανό που τον υποδύεται ο Βαγγέλης Μουρίκης.

2

2

Νορβηγία / info

MΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ HORSEFLY ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΙΣ: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS, ERT S.A, LOGLINE, MARNI FILMS, DEEPGREENSEA, TUGO TUGO PRODUCTIONS, 2|35, ECHO STUDIOS / Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα και οι Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμίτσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου / Σκηνοθεσία: Γιάννης Βεσλεμές / Σενάριο: Γιάννης Βεσλεμές / Παραγωγοί: Γιώργος Τσούργιαννης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος / Συμπαραγωγοί: Ελένη Μπερτέ, Γιάννης Βεσλεμές / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης / Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης / Production Design: Γιάννης Βεσλεμές / Ηχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Βαρυπομπιώτης / Μουσική: Felizol / Κοστούμι: Αλκηστις Μάμαλη / Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου / Ειδικά Εφέ: Αφοί Αλαχούζοι, Μιχάλης Σαμιώτης / Visual FX: Deep Green Sea / Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας / Εκτέλεση Παραγωγής: Logline

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις ελληνικές συμμετοχές στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.