Buzz

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Πίτερ Τζάκσον είχε απολύσει τον Ράιαν Γκόσλινγκ (κι αυτός είναι ο λόγος!)

στα 10

Δέκα χρόνια πριν, ο σκηνοθέτης του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» είχε διακόψει τη συνεργασία του με τον πρωταγωνιστή του «Blue Valentine». Σε ποια ταινία και γιατί;

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Πίτερ Τζάκσον είχε απολύσει τον Ράιαν Γκόσλινγκ (κι αυτός είναι ο λόγος!)

Το 2009, ο Πίτερ Τζάκσον είχε ακολουθήσει τον θρίαμβο της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» με κάτι πολύ ιδιαίτερο: την κινηματογραφική μεταφορά του υπέροχου βιβλίου της Αν Σίμπολντ, «The Lovely Bones» (2002). Η ιστορία ακολουθεί ένα έφηβο κορίτσι στον «προσωπικό του Παράδεισο» - το μέρος που επιλέγει να πάει κανείς μετά θάνατον. Οταν η 14χρονη Σούζι βιάζεται και σκοτώνεται, το πνεύμα της παρακολουθεί την οικογένεια της - πώς προσπαθούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν τις ζωές τους μετά από αυτό το βίαιο, τραγικό γεγονός.

Ο Τζάκσον (ο οποίος δυστυχώς, δεν δικαίωσε αυτό το συγκινητικό, τρυφερό μυθιστόρημα για την απώλεια, όπως του έπρεπε) είχε επιλέξει την Σέρσι Ρόναν στον ρόλο της Σούζι, τη Ρέιτσελ Βάιις για την μητέρα της και στην οθόνη είδαμε τον Μαρκ Γουόλμπεργκ ως τον πατέρα του κοριτσιού.

Θυμηθείτε κι αυτό: Γιατί ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι Θεός

Lovely Bones 607

Lovely Bones 607 2

Lovely Bones 607 3

Αυτό που δεν ξέραμε όμως ήταν ότι η αρχική του επιλογή ήταν ο Ράιν Γκόσλινγκ - φρέσκος από τις καλλιτεχνικές επιτυχίες των «Lars and the Real Girl», «Half Nelson» και λίγο πριν το «Blue Valentine».

Ομως ο Τζάκσον... τον απέλυσε.

Μιλώντας πρόσφατα σε μία συνέντευξη, ο Γκόσλινγκ εξήγησε τι είχε συμβεί.

«Πήρα πολλά κιλά για το ρόλο κι ο Πίτερ δεν συμφώνησε σε αυτό. Δεν είχαμε μιλήσει πολύ στην προπαραγωγή. Εγώ διάβασα το ρόλο του πατέρα, διαφορετικά. Τον είδα να έχει πάρει πολλά κιλά από την κατάθλιψη που έχασε το παιδί του. Ελιωνα στο φούρνο μικροκυμάτων οικογενειακά παγωτά και τα έπινα σα ρόφημα κάθε φορά που διψούσα. Εμφανίστηκα στο σετ κι ο Πίτερ τα έχασε. Διαφώνησε με την απόφασή μου. Δεν έβλεπε έτσι τον χαρακτήρα...»

«Με απέλυσε. Και μετά ήμουν και άνεργος και χοντρός.»

Ryan Gosling weight

Η πλευρά του Πίτερ Τζάκσον έχει μία πολύ διαφορετική ιστορία. Η σύζυγος του (σεναριογράφος και παραγωγός) Φραν Γουολς τα θυμάται αλλιώς:

«Ο Ράιαν δεν ένιωθε καλά με τον ρόλο. Ηρθει επανειλημμένα να μας πει ότι "δεν αισθάνεται άνετα" κι ότι θεωρεί ότι "είναι πολύ νέος για το χαρακτήρα". Είχαμε προσπαθήσει να τον ηρεμήσουμε, του είπαμε ότι έχουμε τον τρόπο να "τον γεράσουμε" αλλά από την πρώτη μέρα στο σετ ήταν φανερό. Δεν ένιωθε άνετα, οπότε, ναι, δεν ήταν ο κατάλληλος. Μάς είχε τυφλώσει η τόσο μεγάλη μας επιθυμία να συνεργαστούμε μαζί του με κάθε κόστος, που δεν το είδαμε.»

Διαβάστε περισσότερα: