Industry

Πέρασαν το 1 δισεκατομμύριο εισπράξεις οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά»

στα 10

Επιβεβαίωσε και επίσημα η Disney πως οι τέταρτοι «Πειρατές της Καραϊβικής» ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια εισπράξεις στα παγκόσμια ταμεία, φέρνοντας τον Τζακ Σπάροου στη τρίτη θέση μετά το «Αvatar» και τον «Tiτανικό».

Πέρασαν το 1 δισεκατομμύριο εισπράξεις οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά»
Πω, πω τι ψηλά που έφτασαν οι «Πειρατές»...

Ξεπερνώντας ακόμη και το «Σεντούκι του Νεκρού», το πρώτο σίκουελ της σειράς ταινιών των «Πειρατών της Καραϊβικής» το «Σε Αγνωστα Νερά» έγινε η τρίτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών πίσω από τα μεγαθήρια του Τζέιμς Κάμερον («Αvatar» με 2.02 δισ. δολ. και «Τιτανικός» με 1.24 δισ.δολ.).

Αν και η πορεία του στα αμερικάνικα ταμεία υπήρξε μέτρια, αυτό δεν εμπόδισε τον υπόλοιπο πλανήτη να ψηφίσει δαγκωτό στις περιπέτειες του Τζακ Σπάροου, δίνοντας εισπρακτική «ανάσα» στη Disney που βλέπει το franchise των «Πειρατών» να παραμένει το μοναδικό της όπλο απέναντι στην οικονομική κρίση.

Ανάμεσα στα ρεκόρ που έσπασαν οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά» είναι και τα εξής: η όγδοη ταινία στην ιστορία που έφτασε το 1 δισ.δολ., η τρίτη ταινία της Disney που σε λιγότερο από 18 μήνες έφτασε το 1 δισ. δολ. εισπράξεις παγκοσμίως, ο τέταρτος τίτλος της Disney που έφτασε το 1 δισ. δολ., η δεύτερη ταινία που έφτασε πιο γρήγορα (σε 20 ημέρες) τα 800 εκ. δολ., η πρώτη ταινία που έφτασε τα 700 εκ. δολ. τόσο γρήγορα (σε 16 ημέρες), η πιο εμπορική ταινία της Disney σε Κίνα και Ρωσία,

Και η ιστορία (δυστυχώς ή ευτυχώς) συνεχίζεται...