Φεστιβάλ / Βραβεία

O Πολ Βερχόφεν λέει ότι το φεστιβάλ των Καννών μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο

στα 10

Δεν είμαστε βέβαιοι -αν κι ακούγεται πιθανόν- για το κατά πόσο ο σκηνοθέτης του «Benedetta», έχει πληροφορίες εκ των έσω.

O Πολ Βερχόφεν λέει ότι το φεστιβάλ των Καννών μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο

Το «Benedetta» η καινούρια ταινία του Πολ Βερχόφεν στην οποία ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες συναντάμε και την Δάφνη Πατακιά, φιλοδοξούσε να κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ των Καννών το 2019, αλλά ένα ατύχημα ανάγκασε τον σκηνοθέτη της να σταματήσει το μοντάζ με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμη στην ώρα της.

Δείτε ακόμη: Η Δάφνη Πατακιά και η Βιρζινί Εφιρά δείχνουν υπέροχες στη «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν

Benedetta 607

Κι όλοι ξέρουμε τι συνέβη το 2020, όταν το φιλμ ήταν έτοιμο κι επιβεβαιωμένο για το φεστιβάλ, αλλά η πανδημία του κορονοϊού ακύρωσε τις Κάννες συνολικά. Τώρα η τρίτη και τυχερή προσπάθεια να κάνει το φιλμ την πρεμιέρα του στο γαλλικό φεστιβάλ, έτυχε ξανά αναβολής, αφού οι νέες ημερομηνίες μετέφεραν την διοργάνωση στις αρχές Ιουλίου.

Benedetta 607

Ομως ο Πολ Βερχόφεν μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ολλανδίας, είπε πως οι διοργανωτές των Καννών έχουν ήδη προνοήσει για την πιθανότητα της αναβολής ξανά της διοργάνωσης τον Ιούλιο και την πραγματοποίησή της τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Benedetta 607

Δεν ξέρουμε αν η παραπάνω πληροφορία έρχεται από την επίσημη πληροφόρηση του από τις Κάννες ή από δικές του εικασίες, αλλά καθώς η πορεία της πανδημίας δεν δείχνει να ανακόπτεται με τους ρυθμούς που θα ελπίζαμε και δεδομένου πως το «Benedetta» είναι ένα φιλμ που οι Κάννες θέλουν διακαώς δεν ακούγεται καθόλου απίθανο, οι άνθρωποι του φεστιβάλ να είπαν στον Βερχόφεν όλη την αλήθεια για το πως και το πότε.