Buzz

Ο Πολ Μεσκάλ φοβάται τη φήμη που θα φέρει ο ρόλος του στον «Μονομάχο 2»

στα 10

Ο Μέσκαλ, ο οποίος μέχρι τώρα έχει παίξει σε indie ταινίες, φοβάται πως θα πέσει σε βαθιά κατάθλιψη αν η πρώτη του blockbuster ταινία βοηθήσει σε μια έκρηξη της φήμης του.

Ο Πολ Μεσκάλ φοβάται τη φήμη που θα φέρει ο ρόλος του στον «Μονομάχο 2»

Τον Πολ Μεσκάλ τον γνωρίσαμε από την σειρά «Normal People» αλλά και από την αγαπημένη indie ταινία «Aftersun», ένας ρόλος που του χάρισε και την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια μπορεί παραμένει πιστός στο είδος αυτό του σινεμά, αλλά φέτος, πέρα από το «Αγνωστοι Μεταξύ Μας», θα τον δούμε και στην πρώτη του blockbuster ταινία, τον «Μονομάχο 2» του Ρίντλεϊ Σκοτ παίζοντας τον ρόλο του Λούσιους, του γιου της Λουσίλα (την οποία ενσάρκωνε η Κόνι Νίλσεν στην πρώτη ταινία) και ανιψιού του Κόμοντους (Χοακίν Φίνιξ).

Με την ταινία αυτή η φήμη του θα φτάσει στα ύψη κάτι κάνει τον ίδιον να ανησυχεί μιας και, όπως δήλωσε, δεν είναι έτοιμος για μια τέτοιου είδους προσοχή. «Δεν ξέρω ποια θα είναι η διαφορά. Ισως αυτό ακούγεται κάπως αφελές; Δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι θα με σταματήσουν στο δρόμο; Θα έπεφτα σε βαθιά κατάθλιψη αν είναι έτσι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Θα έχω μια απάντηση τον επόμενο χρόνο, αλλά αν [η ταινία] επηρεάσει τη ζωή μου με αυτόν τον τρόπο, θα είμαι σε άσχημη θέση», είπε ο Μεσκάλ στους Times της Μ. Βρετανίας.

Ο Μεσκλαλ είπε ότι παίρνει την υποκριτική «πολύ σοβαρά» και δεν ασχολείται με αυτό το επάγγελμα για την επιρροή, γι' αυτό και είναι μπερδεμένος για το πόσους ακόλουθους έχει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν πλέον ρόλο στο κάστινγκ. «Γιατί το κάνουμε αυτό; Με τρομάζει πολύ. Η υποκριτική δεν πρέπει ποτέ να περιορίζεται σε αριθμούς ακολούθων στο Instagram».

Διαβάστε ακόμα: To «άγχος» του Πολ Μεσκάλ για τον Πέδρο Πασκάλ στα γυρίσματα του «Μονομάχου 2»

paul mescal

«Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι μιλούσαν για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές ως περιεχόμενο. Αυτή είναι μια βρώμικη λέξη. Δεν είναι “περιεχόμενο”, είναι γαμημένη δουλειά. Δεν είμαι σνομπ, αλλά υπάρχουν δύο παράλληλες βιομηχανίες. Αυτό που λειτουργεί με έλλειψη φροντίδας και καλλιτεχνικής ακεραιότητας. Ξετρελαθείτε, φτιάξτε πράγματα με τους οπαδούς του Instagram ως παράγοντα, κάντε ό,τι θέλετε… Αλλά το άλλο είναι αυτό που υπήρχε πάντα, η τέχνη της δημιουργίας ταινιών, της σκηνοθεσίας, του φωτισμού και του σχεδιασμού παραγωγής. Αυτό κρατά τους καλλιτέχνες ζωντανούς. Και το κοινό θέλει να το προκαλέσεις», πρόσθεσε ο Μεσκάλ.

Το πόσο πολύ θα επηρεάσει την καριέρα του Μεσκάλ ο ρόλος του στον «Μονομάχο 2» θα το δούμε σε λίγους μήνες από τώρα. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω για το σενάριο της ταινίας, το οποίο έχει γράψει ο Ντέιβιντ Σκάρπα. Ο Σκοτ, πέρα από την σκηνοθεσία, θα αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τον Μάικλ Πρους και τους Νταγκ Γουίκ και Λούσι Φίσερ, ενώ η σχεδιάστρια κοστουμιών Τζάντι Γέιτς και ο σκηνογράφος Αρθουρ Μαξ από την πρώτη ταινία θα επιστρέψουν και στο σίκουελ. Μαζί με τον Μεσκάλ στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν και οι Φρεντ Χέτσινγκερ, Κόνι Νίλσεν, Πέδρο Πασκάλ, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Τζόζεφ Κουίν, Μέι Καλάμαγουϊ, Λάιορ Ραζ, Ματ Λούκας, Πίτερ Μέσα και Ντέρεκ Τζάκομπι.

Το σίκουελ του «Μονομάχου» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου 2024.