Buzz

Τι γυρεύει ο Παρκ Τσαν-γουκ στην Αγρια Δύση;

στα 10

Ο Κορεάτης δημιουργός θα σκηνοθετήσει το βίαιο γουέστερν «The Brigands of Rattlecreek» για λογαριασμό της Amazon, με πιθανό πρωταγωνιστή τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ.

Τι γυρεύει ο Παρκ Τσαν-γουκ στην Αγρια Δύση;
Από φωτογράφιση του σκηνοθέτη για τους New York Times

Μετά το (γυρισμένο και στην Ελλάδα) τηλεοπτικό «The Little Drummer Girl», ο Παρκ Τσαν-γουκ επιμένει… αγγλόφωνα. Και μάλιστα με ένα γουέστερν.

Τα νέα δεν είναι ακριβώς καινούργια, καθώς η είδηση ότι ο Κορεάτης δημιουργός βρισκόταν σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει ένα γουέστερν με τίτλο «The Brigands of Rattleborge», σε σενάριο του Σ. Κρεγκ Ζάλερ, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από επτά ολόκληρα χρόνια, πριν ακόμα ο Παρκ Τσαν-γουκ παραδώσει το ερωτικό κομψοτέχνημα της «Υπηρέτριας» ή καταπιαστεί με την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Τζον Λε Καρέ, κι ενώ ακόμα ολοκλήρωνε το αγγλόφωνο ντεμπούτο του με το «Stoker».

Ενώ, όμως, στο ενδιάμεσο, το πρότζεκτ έμοιαζε να έχει εξαφανιστεί, τώρα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με την αποκάλυψη ότι η Amazon πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, που θα φέρει πλέον τον τίτλο «The Brigands of Rattlecreek».

Διαβάστε ακόμη: 10 + 1 σύγχρονα ευρωπαϊκά γουέστερν που αποδεικνύουν πως η Αγρια Δύση βρίσκεται μέσα μας

Park Chan-wook 607

Το σενάριο του Ζάλερ (σκηνοθέτη και σεναριογράφου των «Bone Tomahawk», «Brawl in Cell Block 99» και του «Dragged Across Concrete», που θα δούμε σύντομα και στις ελληνικές αίθουσες) έχει ως πρωταγωνιστές έναν σερίφη και έναν γιατρό οι οποίοι αναζητούν εκδίκηση από μια ομάδα παρανόμων που χρησιμοποιούν την κάλυψη μιας καταρρακτώδους καταιγίδας προκειμένου να ληστέψουν και να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους μιας μικρής πόλης.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μάλιστα, το Amazon φαίνεται πως έχει μεγάλες προσδοκίες για το φιλμ, καθώς πολιορκεί τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ για να αναλάβει τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκείνον του γιατρού,

Η επιλογή του Παρκ Τσαν-γουκ ίσως φαντάζει εκ πρώτης όψεως απροσδόκητη για ένα γουέστερν, όμως δεν τα κατάφερε καθόλου άσχημα στις κατασκοπικές περιπέτειες του Λε Καρέ, και ο συνδυασμός του με το –απ’ ό,τι λένε– υπερβίαιο σενάριο του Ζάλερ μοιάζει ιδανικός, καθώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Κορεάτης σκηνοθέτης θα αποδώσει στιλιστικά το συνήθως «βρώμικο» σύμπαν του Αμερικανού συναδέλφου του.

Διαβάστε ακόμη