Buzz

Οταν η Ερμιόνη συνάντησε τη μοντέρνα τέχνη

στα 10

Λίγες μόνο ημέρες πριν το τελευταίο μέρος του «Χάρι Πότερ» βγει στις αίθουσες, η Εμα Γουότσον μοιάζει ήδη να χαίρεται την απελευθέρωση της από το ρόλο της Ερμιόνης. Μούσα των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας, πόζαρε πρόσφατα για μια σειρά πορτρέτων που σηματοδοτούν με τον καλύτερο τρόπο την ενηλικίωση της.

Οταν η Ερμιόνη συνάντησε τη μοντέρνα τέχνη

«Υπάρχει μια γκαλερί στην Οξφόρδη στην οποία συνήθιζα να πηγαίνω μετά το σχολείο. Εκεί γνώρισα για πρώτη φορά το έργο του Μαρκ Ντεμστέντερ. Οι πίνακες του ήταν πάντοτε οι αγαπημένοι μου. Για τα 21α γενέθλια μου αποφάσισα να έρθω σε επαφή μαζί του για να αγοράσω κάποια από τα έργα του. Οταν με ρώτησε αν μπορεί να ζωγραφίσει μερικά πορτρέτα μου ένιωσα αμηχανία με την ιδέα, αλλά κολακεύτηκα πολύ. Ηταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αγνοήσω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που ο Μαρκ δήλωσε πως με αυτήν την έκθεση θα υποστηρίξει την Camfed. Είναι μια αξιοθαύμαστη φιλανθρωπική οργάνωση που κάνει καταπληκτική δουλειά για την διαπαιδαγώγηση των κοριτσιών στην Αφρική. Είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Μαρκ και δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων».

Με αυτήν την ανακοίνωση, η Εμα Γουότσον χαιρετίζει την έκθεση των πορτρέτων της που θα εκτίθενται από τις 15 Ιουνίου και για δεκαπέντε ημέρες στην γκαλερί Panter & Hall στο Mayfair του Λονδίνου. Ζωγραφισμένα με τον χαρακτηριστικό τρόπο του Μαρκ Ντεμστέντερ, του 48χρονου Βρετανου καλλιτέχνη που τα τελευταία χρόνια είδε τη φήμη του να μεγαλώνει, τα πορτρέτα της Γουότσον αποτελούν φυσική συνέχεια των γυναικείων μορφών που αποτελούν το κύριο «θέμα» του έργου του.

«Ηταν για μένα ένα προνόμιο να δουλέψω με την Εμα για αυτά τα πορτρέτα. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία τους ήταν να αποτελέσουν μέρος των εορτασμών για τα γενέθλια της. Ηθελα να αποτυπώσω μια στιγμή στο χρόνο. Ελπίζω αυτά τα έργα να αναδεικνύουν όλα αυτά που η Εμα έχει πετύχει μέχρι σήμερα και όλα αυτά που θα πετύχει στο μέλλον», δηλώνει ο Ντεμστέντερ.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Camfed International, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση των κοριτσιών και την οικονομική ενίσχυση νέων γυναικών στην Αφρική.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος των κινηματογραφικών περιπετειών του «Χάρι Πότερ» («Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος Δεύτερο») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Ιουλίου.