Industry

Oscars 2023: H Aκαδημία κάνει μία (δίκαιη) αλλαγή

στα 10

Οι τελευταίες τελετές απονομής των βραβείων Οσκαρ είχαν υποστεί μία άδικη προσαρμογή. Φέτος, η Ακαδημία επεμβαίνει...

Oscars 2023: H Aκαδημία κάνει μία (δίκαιη) αλλαγή

Τα τελευταία χρόνια, η live τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ δεν παρουσίαζε και τις 23 κατηγορίες. Κάποια βραβεία είχαν δοθεί σε μία τελετή που είχε προηγηθεί σε άλλη αίθουσα, είχε μονταριστεί γρήγορα και παιζόταν ως βίντεο μέσα στην κανονική τελετή.

Οι κατηγορίες ήταν τα Οσκαρ Μουσικής, Μοντάζ, Σκηνογραφίας, Ηχου, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ, Μικρού Μήκους και Μικρού Μήκους Animation.

Αυτός ο διαχωρισμός σε "κύριες" και "δευτερεύουσες" κατηγορίες είχε προκαλέσει μεγάλο σκάνδαλο και θυμό από τους επαγγελματίες, αλλά και τον απλό σινεφίλ κόσμο. Τι εννοούσε η Ακαδημία; Οτι, για παράδειγμα, το Οσκαρ Moντάζ είναι δευτερεύον;

Stephanie Ingram Linda Dowds Justin Raleigh Στον ευχαριστήριο λόγο της πέρσι, η Τζέσικα Τσαστέιν είχε καταγγείλει ότι δεν ήταν εκεί οι make up artists (Στέφανι Ινγκραμ, Λίντα Ντάουντς, Τζάστιν Ράλεϊ) που τη βοήθησαν να κάνει την οσκαρική της ερμηνεία

Φέτος λοιπόν, αποφασίστηκε ότι όλες -και οι 23 κατηγορίες- θα παρουσιαστούν κανονικά και live επί σκηνής του Dolby Theater - όπως τους αξίζει.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ακαδημίας, Μπιλ Κρέιμερ, υπογράμμισε: «Δεσμευόμαστε να ετοιμάσουμε μία τελετή όπου όλοι οι καλλιτέχνες του κινηματογράφου να έχουν τη στιγμή που τους αξίζει. Γιατί αυτή είναι η αποστολή της Ακαδημίας. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να οργανώσουμε ένα σόου που θα γιορτάζει όλους όσους μοχθούν για την τέχνη του σινεμά...»

Η 95η Τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theater στις 12 Μαρτίου του 2023

Διαβάστε περισσότερα: