Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για Οσκαρ Σκηνοθεσίας για την «Ευνοούμενη»

στα 10

Ο Γιώργος Λάνθιμος μπαίνει στη λίστα των Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής δημιουργών που έφτασαν στην υποψηφιότητα για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας.

Flix Team
Oscars 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος υποψήφιος για Οσκαρ Σκηνοθεσίας για την «Ευνοούμενη»

Μπορεί το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών να μην τον συμπεριέλαβε στην πεντάδα του, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά ο Γιώργος Λάνθιμος μπήκε με αξιώσεις στην πεντάδα των Οσκαρ, επιβεβαιώνοντας την αγάπη της Ακαδημίας στο πρόσωπό του.

Ετσι, με την υποψηφιότητα για το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την «Ευνοούμενη», ο Γιώργος Λάνθιμος γίνεται ο τρίτος Ελληνας που διεκδικεί το Οσκαρ. Πριν από αυτόν και πάλι σε διεθνείς (και όχι ελληνικές ταινίες) έφτασαν στην υποψηφιότητα χωρίς να κερδίσουν ο Μιχάλης Κακογιάννης με τον «Ζορμπά» το 1964 και ο Κώστας Γαβράς με το «Z» το 1969.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2019

Μπαίνει όμως και στη μεγάλη λίστα των ελληνικής καταγωγής δημιουργών που έφτασαν ή κέρδισαν και το Οσκαρ Σκηνοθεσίας, όπως ο Ελία Καζάν, ο Τζον Κασσαβέτης, o Τζορτζ Μίλερ, o Αλεξάντερ Πέιν.

Ως μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιος και για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για την «Ευνοούμενη» και άρα έχει δύο υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2019. Μαζί με την υποψηφιότητά του για το σενάριο του «Αστακού» (μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου) αλλά και την υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα» (που χρεώνεται στη χώρα αλλά απονέμεται στον σκηνοθέτη), ο Γιώργος Λάνθιμος έχει σύνολο 4 προσωπικές υποψηφιότητες.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.