Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: O λόγος του Τζίμι Κίμελ μπορεί να μην ήταν πολύ αστείος, αλλά είναι απαραίτητος

στα 10

Ο ρόλος του παρουσιαστή των βραβείων Οσκαρ είναι κυρίως να είναι αστείος. Αλλά σε μια κινηματογραφική βιομηχανία που (επιτέλους) αλλάζει, δεν θα μπορούσε παρά να αλλάξει κι αυτός.

Oscars 2018: O λόγος του Τζίμι Κίμελ μπορεί να μην ήταν πολύ αστείος, αλλά είναι απαραίτητος

Ξέρετε πως πάει: Η αίθουσα είναι γεμάτη, τα φώτα χαμηλώνουν και μια φωνή ανακοινώνει «και τώρα ο οικοδεσπότης της βραδιάς». Σχεδόν πάντα, ο άνθρωπος που θα βρεθεί στη σκηνή είναι ένας ή μία κωμικός, που θα χαλαρώσει και θα ζεστάνει την αίθουσα που όπως μπορείτε να φανταστείτε μια μεγάλη μερίδα του, έχει κάθε λόγο να είναι αγχωμένο. Και θα το κάνει με έναν συνήθως δεκάλεπτο μονόλογο με χιούμορ και πειράγματα, μερικές φορές λίγο αιχμηρά, μα σχεδόν πάντα αθώα.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Οσκαρ 2018: Νικητής η «Μορφή του Νερού» και η... διαφορετικότητα

Ο Τζίμι Κίμελ φέτος, προφανώς είχε να αντιμετωπίσει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα και αίθουσα από αυτήν στην οποία βρέθηκε πέρσι, κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει τα πάντα, από την σύνθεση της ομάδας των υποψηφίων, έως τον λόγο του. Μιλώντας για την επιτυχία του «Black Panther» ανάμεσα σε όλα τα άλλα στα οποία αναφέρθηκε στον δεκάλεπτο μονόλογό του ο Κίμελ είπε πόσο σημαντική είναι, όπως και ο θρίαμβος του «Wonder Woman», γιατί υπήρχε μια εποχή που τα στούντιο δεν πίστευαν ότι μια γυναίκα ή ένας μαύρος ηθοποιός μπορεί να είναι πρωταγωνιστές σε μια μεγάλη action movie. Κι όπως είπε χαρακτηριστικά «ο λόγος που το θυμάμαι, είναι γιατί αυτή η εποχή ήταν πέρσι τον Μάρτιο».

Jimmy Kimmel Oscars 2018 gif 607

Και κάπως έτσι σε μια βιομηχανία που έχει τολμήσει να ξεκινήσει την αναμέτρησή της με μερικές από τις πιο βαθιές κι επώδυνες πληγές της, ακόμη και μια γιορτή όπως τα Οσκαρ, ή ειδικά αυτή, όφειλε να πάρει θέση. Κι ο Κίμελ αναφέρθηκε στον Χάρβεϊ Γουαϊνστίν, στην σεξουαλική παρενόχληση, στην Αμερική του Τραμπ, στην ανισότητα των γυναικών και των μειονοτήτων στην βιομηχανία. Πράγματα τόσο πικρά κι επώδυνα που ακόμη και μια γερή δόση χιούμορ δεν μπορεί να κάνει «χαριτωμένα».

Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και τα καθαρόαιμα, πιο ανώδυνα αστεία του, όπως για παράδειγμα η αποκάλυψη της «αληθινής ιστορίας» πίσω από το φιάσκο της μεγάλης γκάφας στο περσινό Οσκαρ καλύτερης ταινίας, την παρουσιάση των υποψηφίων ή το τζετ σκι που θα έπαιρνε ως δώρο ο πιο σύντομος ευχαριστήριος λόγος, έμοιαζαν λιγότερο αστεία απ΄ότι θα ήταν μια άλλη χρονιά. Κι όχι πολύ μακριά: για παράδειγμα τον περασμένο Μάρτιο.

Jimmy Kimmel Oscars 2018 jet ski  gif 607

Δείτε ακόμη: Η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix

Δείτε ολόκληρο τον μονόλογο του Τζίμι Κίμελ, στο βίντεο:


Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.