Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Να γιατί ο Τζέιμς Αϊβορι κερδίζει το βραβείο κομψότερης ομιλίας

στα 10

Ο Τζέιμς Αϊβορι ευχαρίστησε για το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του και μίλησε για νεανικούς έρωτες και φίλους που έχουν φύγει.

Oscars 2018: Να γιατί ο Τζέιμς Αϊβορι κερδίζει το βραβείο κομψότερης ομιλίας

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Οσκαρ 2018: Νικητής η «Μορφή του Νερού» και η... διαφορετικότητα

Ο Τζέιμς Αϊβορι ήταν, φέτος, ο γηραιότερος υποψήφιος για Οσκαρ, μαζί με την Ανιές Βαρντά. Ο 89χρονος δημιουργός, ωστόσο, μ' ένα βλέμμα, μια λέξη, μια πόζα, ξόρκισε από πάνω του τ' απομεινάρια πολλών ημερών, ήταν υπέρκομψος και ντυμένος με ταμπεραμέντο, αλλά έδωσε και την πιο εύγλωττη και διακριτικά συναισθηματική ευχαριστήρια ομιλία.

Δείτε ακόμη: Oscars 2018: Βραβευμένοι και μη, ποζάρουν για το Vanity Fair

Ο Αϊβορι μπορεί, λίγο καιρό πριν, να είχε εκφράσει τα παράπονά του που ο Λούκα Γκουαντανίνο, στο «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου» δεν τόλμησε να έχει αρκετό γυμνό, αλλά η συνεργασία τους έφερε στον Αϊβορι την τέταρτη οσκαρική υποψηφιότητα («Δωμάτιο με Θέα»,1985, «Howards End», 1992 και «Τ’ Απομεινάρια μιας Μέρας», 1993) και την πρώτη του νίκη, για το διασκευασμένο σενάριο, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντρέ Ασιμάν.

τζέιμς αϊβορι 607

Φορώντας λευκό πουκάμισο με σχεδιασμένο το πρόσωπο του Ελιο στο στήθος, κρατώντας μπαστούνι αλλά με ολόμαυρα adidas στα πόδια, ο Αϊβορι βρήκε την ευκαιρία, στο λόγο του, να χωρέσει την τρυφερότητα («ο πρώτος έρωτας είναι μια ιστορία γνώριμη στους περισσότερους από εμάς, είτε είμαστε στρέιτ, είτε γκέι, είτε κάπου ανάμεσα»), τη σημασία γονιών με κατανόηση, την ευαισθησία του καλλιτέχνη και την ανάμνηση των στενών κι αγαπημένων του συντρόφων που έχουν φύγει πια, Ρουθ Τζαμπβάλα και Ισμαέλ Μέρτσαντ. Δείτε στιλ στο βίντεο παρακάτω.

Δείτε ακόμη: Η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix


Δείτε ακόμη: Oscars 2018: Το κόκκινο χαλί

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.