Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Οι υποψήφιοι απαντούν χειρόγραφα στα ερωτηματολόγια της Ακαδημίας

στα 10

Πώς έμαθαν ότι είναι υποψήφιοι; Αν το συναίσθημά τους για τη βραδιά της απονομής ήταν τραγούδι, ποιο θα ήταν; Η Ακαδημία ρωτά τους υποψηφίους της 87ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ κι εκείνοι στέλνουν τις χειρόγραφες απαντήσεις τους...

Oscars 2015: Οι υποψήφιοι απαντούν χειρόγραφα στα ερωτηματολόγια της Ακαδημίας

Κάθε χρόνο, η Ακαδημία προτείνει στους υποψηφίους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με σινεφίλ, προσωπικές και φαν ερωτήσεις. Μετέπειτα τα σκανάρει και τα περνάει στο φωτογραφικό άλμπουμ της οσκαρικής χρονιάς. Φέτος λοιπόν από την Τζούλιαν Μουρ και τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, μέχρι τον Ντάμιεν Σαζέλ («Whiplash») και τον Νταμιάν Σιφρόν («Iστορίες Για Αγρίους») μέχρι τεχνικούς, ηχολήπτες, σκηνογράφους και ενδυματολόγους, οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν για τα προσωπικά τους είδωλα, τις επιρροές τους, την πρώτη τους κινηματογραφική μνήμη.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς ποιους καλλιτέχνες (γιατί δεν περιορίζονται σε κινηματογραφικά πρόσωπα) δηλώνουν ως επιρροές οι νέοι άνρωποι του χώρου και ποιους οι παλιότεροι. Θα μπορούσαμε επίσης να εφεύρουμε ένα παιχνίδι για κάθε φορά που αναφέρεται ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Ενας ψυχαναλυτής θα μπορούσε επίσης να γράψει κεφάλαια ολόκληρα πάνω στο γραφικό χαρακτήρα των σταρ. Στις περισσότερες περιπτώσεις τούς ταιριάζει άψογα - οι καλλιγραφικοί παραμένουν καλλιγραφικοί, οι χαοτικοί γράφουν και χαοτικά, τα τέρατα οργάνωσης έστειλαν τις απαντήσεις δαχτυλογραφημένες.

Χαζέψτε μερικά παραδείγματα των ερωτηματολογίων εδώ. Για να έχετε πλήρη εικόνα επισκεφθείτε το photo gallery της επίσημης σελίδας των Oscars.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε το ραντεβού μας ξημερώματα Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα στις 2 για τη ζωντανή μετάδοση της 87η τελετής απονομής των Οσκαρ από τη nova και το live blogging του Flix.

Oscars questionnaires 1

Oscars questionnaires 2

Oscars questionnaires 3

Oscars questionnaires 4

Oscars questionnaires 5

Oscars questionnaires 6

Oscars questionnaires 7

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Διαβάστε ακόμη: