Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις μάς αποκαλύπτει τα μυστικά της τελετής απονομής

στα 10

Tην Κυριακή περιμένουμε να ζήσουμε, live και αποκλειστικά μέσω nova και Flix.gr, την μεγάλη βραδιά των Oscars. Ο οικοδεσπότης Νιλ Πάτρικ Χάρις με ένα making of βίντεο από τις πρόβες μάς αποκαλύπτει τι θα συμβεί στην τελετή απονομής των 87ων Βραβείων Οσκαρ.

Oscars 2015: Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις μάς αποκαλύπτει τα μυστικά της τελετής απονομής

Tην Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, για 18η συνεχόμενη χρονιά, τα κανάλια novacinema θα φέρουν στην Ελλάδα, ζωντανά κι αποκλειστικά, τα Οσκαρ! Από τις 2 το πρωί, όπου στρώνεται το πιο διάσημο κόκκινο χαλί και καταφθάνουν οι πρώτοι σταρ, μέχρι τις 7 το πρωί όπου περίπου ολοκληρώνεται η τελετή απονομής, οι θεατές των novacinema καναλιών θα ζήσουν τα πάντα live (με ελληνικό σχολιασμό στο novacinema 1 & novacinema HD και την πρωτότυπη τελετή στο novastars). Από ξημερώματα Καθαρής Δευτέρας, η 87η Τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα είναι διαθέσιμη και στο NovaGo (για να τη δει κανείς στο κινητό ή το tablet του όποτε θέλει, όπου κι αν βρίσκεται). To ίδιο βράδυ στις 8.30, μπορεί κανείς να την απολαύσει με υπότιτλους σε novacinema 1 & novacinema HD.

Και ο οικοδεσπότης, Νιλ Πάτρικ Χάρις, μάς υπόσχεται ότι θα είναι μία βραδιά που πραγματικά θα απολαύσουμε! Ο ίδιος βρίσκεται στις τελευταίες πρόβες για την τελετή και σήμερα μάς χαρίζει ένα βίντεο που μας τρυπώνει στα παρασκήνια και τον πυρετό των προετοιμασιών.

«Οι παραγωγοί έχουν πλέον την πείρα για το τι δουλεύει στις απονομές και τι αποτυγχάνει, ενώ μπορεί να φαινόταν πολύ καλή ιδέα στο χαρτί. Για να μπορέσω να καταλάβω κι εγώ τι λειτουργεί, έπρεπε να δω όλες τις τελευταίες τελετές με τη σειρά. Πολλές ώρες μελέτης - δε γίνεται διαφορετικά...»

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015: Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις θέλει να είναι ο πιο legendary οικοδεσπότης που είδαμε ποτέ!

Neil Patric Harris Oscars host 607 1

«Εχουμε μία ομάδα σεναριογράφων που δούλεψαν το κείμενο και τα αστεία. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσες ώρες και πόση δουλειά έχει ένα απλό αστείο. Το γράφεις, το δοκιμάζεις δυνατά, αλλάζεις συνεχώς ρήματα ή λέξεις μέχρι να το πετύχεις ακριβώς...»

«Νομίζω ότι καταλήξαμε σε νούμερα που μου ταιριάζουν και που αρέσουν στο κοινό. Το κινηματογραφικό κοινό, καθώς ένα τέτοιο βράδυ είναι αφιερωμένο στο σινεμά, στο τηλεοπτικό κοινό γιατί μάς παρακολουθούν εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, αλλά και στο live κοινό της αίθουσας. Πιστεύω πως ένας καλός οικοδεσπότητης πρέπει να ξέρει να ισορροπεί αυτούς τους τρεις κόσμους. Εχουμε μία πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα για το εισαγωγικό νούμερο... Δεν μπορώ να πω περισσότερα...»

Ο Χάρις, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η βραδιά θα έχει κωμικά, μιούζικαλ και... μαγικά στοιχεία (ο ίδιος είναι και διαπιστευμένος μάγος, μέσα σ' όλα!) είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες γιατί θα τον δείρουν.

Διαβάστε ακόμη: Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις έχει την πιο σούπερ ιδέα για Χριστουγεννιάτικο δώρο

Neil Patric Harris Oscars host 607 2

«Το παραδέχομαι, είμαι πολύ αγχωμένος για τη βραδιά, αλλά δεν φτάνω την αγωνία που έχουν οι υποψήφιοι - εκείνοι περπατούν χιλιόμετρα κόκκινου χαλιού με κάθε λογής ''μάντεις'' να τους εξυμνούν και να τους φουσκώνουν τον εγωισμό για τη σίγουρη νίκη τους. Και μετά κάθονται σε μία καρέκλα, οι καρδιές τους χτυπούν δυνατά, προσπαθούν να αποστηθίσουν 100 ονόματα που πρέπει να ευχαριστήσουν και.... δεν κερδίζουν τελικά. Ή κερδίζουν, αλλά από το σοκ, τον πανικό και την αδρεναλίνη τα ξεχνούν όλα όσα έπρεπε να πουν. Μπροστά σ' αυτό λοιπόν, η δική μου δουλειά είναι πανεύκολη: "οι επόμενοι δύο παρουσιαστές πρωταγωνιστούν μαζί στην ταινία τάδε, παρακαλώ υποδεχθείτε τον Μπραντ και την Αντζελίνα..." »

Ενα δίκιο το έχει. Κι εμείς έχουμε ένα πολύ καλό ένστικτο για το φετινό οικοδεσπότη!

.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Νιλ Πάτρικ Χάρις

Γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1973 στο New Mexico, ο Νιλ Πάτρικ Χάρις είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, χορευτής, τραγουδιστής και... μάγος!

Τηλεόραση: Οι παλιότεροι θα τον θυμάστε από τη δημοφιλή σειρά των 80ς «Doogie Howser, M.D.», όπου, πιτσιρικάς κι ο ίδιος, ερμήνευε ένα παιδί-θαύμα που ασκούσε την ιατρική. Μην κρυβόμαστε όμως: πέρα και πάνω από όλα, ο Χάρις θα είναι για πάντα στις καρδιές μας ως ο αγαπημένος μας, σαρκαστικός «Μπάρνεϊ» του «How I Met Your Mother» (2005–2014), έναν ρόλο που του χάρισε 4 υποψηφότητες στα Emmy. Πρόσφατα έχει εμφανιστεί επίσης στα «Glee» και «American Horror Story».

Κινηματογράφος: Από το «Starship Troopers» (1997) στο Beastly (2011) κι από τα «Στρουμφάκια» (2011, 2013) στο «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014), ο Χάρις έχει παίξει τα πάντα - δράμα, κωμωδία, θρίλερ, sci-fi. Παρόλο που η κωμωδία φαίνεται να του ταιριάζει περισσότερο από όλα, στο «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ είχε έναν κόντρα-ρόλο και ήταν εξαιρετικός.

Θέατρο: Κατεξοχήν θεατρικός ηθοποιός, με μεγάλη αγάπη για τα μιούζικαλ, ο Χάρις έχει βρεθεί στο Μπρόντγουεϊ με παραστάσεις όπως τα «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street» (που μετέφερε πριν 7 χρόνια στο σινεμά κι ο Τιμ Μπάρτον, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ), «Proof» (με συμπρωταγωνίστρια την Αν Χες), αλλά και στο δημοφιλέστατο « Cabaret». Το 2010 σκηνοθέτησε το ροκ μιούζικαλ «Rent» όταν αυτό ανέβηκε στο Hollywood Bowl. Τελευταία, κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και το βραβείο Tony Α' Ανδρικού σε μιούζικαλ για τη γενναία και ευφάνταστη ερμηνεία του ως «Hedwig and the Angry Inch».

Neil Patric Harris Oscars host 607 3

Παρουσιαστής: Είναι ο αγαπημένος οικοδεσπότης των Tony Awards (των ύψιστων θεατρικών βραβείων). Παρουσίασε την τελετή απονομής το 2009, 2011, 2012 και 2013, και κέρδισε αρκετά βραβεία για τις ικανότητές του. Το 2009 και ο 2013 παρουσίασε και τα Emmy Awards, ενώ τον Μάρτιο 2010, έκανε μία εμφάνιση έκπληξη στην τελετή απονομής των 82ων βραβείων Οσκαρ με ένα μουσικό opening number.

Eπιτυχία: To 2010 το περιοδικό Time magazine τον συμπεριέλαβε στη ΤΟΡ 100 λίστα του με τους πιο επιτυχημένους και επιδραστικούς αμερικανούς καλλιτέχνες.

Aναγνώριση: Την αμέσως επόμενη χρονιά κέρδισε το Χρυσό Αστέρι στo Walk of Fame της Hollywood Blvd.

Μαγεία: Οπως κι ο Μπάρνι στο «How I Met Your Mother» , ο Χάρις είναι... επαγγελματίας μάγος και Πρόεδρος του «Magic Castle». Εχει κερδίσει βραβεία κι έχει παρουσιάσει τα μαγικά του κόλπα σε παγκόσμιες επιδείξεις αλλά και σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις στα «Glee», «Tonight Show», «David Letterman» «Ellen» και «The Late Late Show with Craig Ferguson».

Προσωπική ζωή: Το 2006, ο Χάρις επιβεβαίωσε ότι είναι γκέι. Το 2010, μαζί με τον επί 6 χρόνια σύντροφό του Ντέιβιντ Μπούρτκα και με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας απέκτησαν δίδυμα. Το 2014 το ζευγάρι παντρεύτηκε με κουμπάρο τον Ελτον Τζον.

Oscars: Στις 22 Φεβρουαρίου του 2015, ο Νιλ Πάτρικ Χάρις θα παρουσιάσει την 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ και, τώρα που γνωρίζουμε όλα τα ταλέντα του, μπορούμε να περιμένουμε γέλιο, χορό, τραγούδι και... μαγεία!

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Συνεχίστε να ενημερώνεστε για όσα αφορούν στην 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, στο Oscars Stream του Flix που ανανεώνεται συνεχώς