Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Πού θα βάλει ο Μάικλ Κίτον τον Οσκαρ του (αν το κερδίσει);

στα 10

Μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι δε δίνει δεκάρα, αλλά ο Μάικλ Κίτον είναι, τελικά, πολύ πιο... οργανωμένος σχετικά με την εξαιρετικά πιθανή νίκη του στην κατηγορία του Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου απόψε.

Oscars 2015: Πού θα βάλει ο Μάικλ Κίτον τον Οσκαρ του (αν το κερδίσει);

Το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου είναι το μεγάλο φαβορί για την αποψινή, 87η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ. Μέσα στις 9 υποψηφιότητες της ταινίας, βρίσκεται και η Κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου, για την οποία ο Μάικλ Κίτον διαγωνίζεται στο νήμα με τον Εντι Ρέντμεϊν του «Η Θεωρία των Πάντων».

Αν κερδίσει ο Μάικλ Κίτον, δε χωρά αμφιβολία ότι θα είναι μια τεράστια δικαίωση για έναν ηθοποιό που τράβηξε τη δική του πορεία μέσα στα χρόνια, κυρίως στην κωμωδία. Μάλιστα, το βραβείο θα έρθει για την ενσάρκωση ενός ήρωα που μοιάζει τόσο με τον ίδιο: έναν πρώην εξαιρετικά εμπορικό ηθοποιό, πρωταγωνιστή σε υπερηρωική ταινία (βλ. Μπάτμαν), που αναζητά, πια, την «καλλιτεχνική» αναγνώριση, την ανεξίτηλη φήμη.

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Michael Keaton 607

Πού θα τοποθετήσει, λοιπόν, ο Μάιλ Κίτον το δικό του χρυσό αγαλματάκι αν το κερδίσει απόψει; Πιστεύετε ότι δεν το έχει καν σκεφτεί; Λάθος! Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ο Μάικλ Κίτον είχε την απάντηση έτοιμη: «Δίπλα στο Νόμπελ μου, φυσικά!» Ναι, μπορεί ο Κίτον ν' ανέβηκε βαθμίδα... status, αλλά ευτυχώς το κυνικό χιούμορ του έχει μείνει ανέπαφο.

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Διαβάστε ακόμη: