Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου ανατρέπει ακόμη μια φορά την οσκαρική κούρσα

στα 10

Με το βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών να πηγαίνει στον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου για το «Birdman», το μέχρι σήμερα φαβορί που δεν ήταν άλλος από τον Ρϊτσαρντ Λινκλέιτερ για το «Boyhood» μένει ήδη πίσω στις προβλέψεις.

Oscars 2015: Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου ανατρέπει ακόμη μια φορά την οσκαρική κούρσα

Μετά το θρίαμβο του στα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών αλλά και το βραβείο για το καστ της ταινίας από το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών, το «Birdman» μοιάζει να κλειδώνει και την κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, μετά το βραβείο που έδωσε το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών στον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που παίζεται αυτήν την εποχή στις ελληνικές αίθουσες.

Κάπως έτσι, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που ήταν μέχρι και σήμερα το φαβορί για το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας μοιάζει να χάνει έδαφος μπροστά στην απόλυτη κυριαρχία του «Birdman» που αναμένεται να σαρώσει σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην 86η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Alejandro Gonzales Inniaritu Birdman O Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου με τον Μάικλ Κίτον στα γυρίσματα του «Birdman»

Από τις 66 φορές που έχει δοθεί το βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών, μόνο επτά φορές το Οσκαρ δεν έχει καταλήξει στον ίδιο νικητή, ενώ η τελευταία ταινία που κέρδισε και τα τρία σωματειακά βραβεία (Παραγωγών, Ηθοποιών και Σκηνοθετών) αλλά όχι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν το «Αpollo 13» το 1995. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της τριπλέτας των Σωματείων που κατέληξαν στο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν τα «Chicago», «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά», «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», «Slumdog Millionaire», «Ο Λόγος του Βασιλιά» και «Argo».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 86η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ στις 22 Φεβρουαρίου 2015.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρισκόμουν ποτέ εδώ πάνω και θα σας μιλάω. ποτέ. Δηλώνω ανοιχτά ευγνώμων», δήλωσε ο Ινιάριτου ευχαριστώντας το καστ της ταινίας του και κλείνοντας με το εξής: «I’m just so thankful, thankful, thankful, thankful».

Η 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου και μπορείτε να τη δείτε ζωντανά όπως κάθε χρόνο στη Nova.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Oscars 2015