Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014: Μια τελετή φτιαγμένη για το Twitter

στα 10

Γνωρίζοντας πλέον πως το πιο «χοντρό» παιχνίδι αναφορών και σχολιασμών κατά τη διάρκεια των Οσκαρ γίνεται στο Twitter, η Ακαδημία φρόντισε να συναντήσει με ένα ρεκόρ την εποχή των social media.

Flix Team
Oscars 2014: Μια τελετή φτιαγμένη για το Twitter

Με επίσημη αναφορά από το Twitter, το selfie της Ελεν ΝτιΤζένερις μαζί με ένα μάτσο από τους σταρς που βρέθηκαν στην απονομή (κάποιος σχολίασε πετυχημένα «κάτι τύποι και ο Κέβιν Σπέισι») έγινε η πιο «μοιρασμένη» φωτογραφία, αγγίζοντας τον ιστορικό αριθμό των 2 εκατομμυρίων retweets περίπου μέσα σε μια ώρα και συνεχίζει...

Η φωτογραφία της ΝτιΤζένερις (την έβγαλε στην πραγματικότητα ο Μπράντλεϊ Κούπερ) έσπασε το ρεκόρ που είχε μέχρι σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του όταν φωτογραφήθηκαν αμέσως μετά την επανεκλογή του το 2012 σε μια φωτογραφία που κέρδισε 800.000 retweets.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό πως στήθηκε η «φωτογράφηση» της Ελεν ΝτιΤζένερις.

Καλή ιδέα, αν σκεφτεί κανείς πως τα τελευταία χρόνια το πιο σκληρό παιχνίδι σχολιασμών κατά τη διάρκεια της τελετής των Οσκαρ γίνεται στο Twitter από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ερασιτέχνες που σχολιάζουν από τα φορέματα μέχρι τα βραβεία και από τα αστεία μέχρι τα κακώς κείμενα της βραδιάς, δίνοντας νόημα στην έννοια «κοινωνικός σχολιασμός».

2

Ο σταρ που αναφέρθηκε πιο πολύ στα συνολικά 14.7 tweets που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής και αφορούσαν τα Οσκαρ ήταν η Τζένιφερ Λόρενς, ενώ ακολούθησανο Μπραντ Πιτ, ο Αλφόνσο Κουαρόν, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Σάντρα Μπούλοκ.

Από τις ταινίες πρώτη σε αναφορές ήταν το «Gravity» και ακολούθησαν τα «Frozen», «12 Χρόνια Σκλάβος», «Dallas Buyers Club» και ο «Λύκος της Wall Street».

2

Κυρίαρχη σε αναφορές ήταν και η γκαντεμιά του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος κατέχει πλέον το δικό του φανατικό fan club που για κάποιο λόγο τα μέλη του πίστευαν πως θα κερδίσει επιτέλους το Οσκαρ. Μοιρασμένοι στους υποστηρικτές του και σε όσους γελάνε με το γεγονός, τον έκαναν απλώς τον πιο διάσημο χαμένο όχι μόνο της φετινής απονομής.

Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν, λεπτό προς λεπτό, στην 86η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, από το κόκκινο χαλί μέχρι την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Tags: OSCARS 2014