Industry

«Οργισμένο Είδωλο 2»: η MGM είναι αποφασισμένη να μας προστατεύσει!

στα 10

Ενημερωθήκατε για το απρόσμενο (και ανεξήγητο!) sequel του «Οργισμένου Ειδώλου» και ανησυχήσατε; Μάλλον είχατε δίκιο, γι’ αυτό και η MGM ανέλαβε δράση.

«Οργισμένο Είδωλο 2»: η MGM είναι αποφασισμένη να μας προστατεύσει!

Ο Αργεντίνος Μάρτιν Γκίγκι (ναι, έτσι προφέρεται), βρίσκεται ήδη στα γυρίσματα του «Raging Bull 2», με πρωταγωνιστές τον Μοτζίν Αρια στο ρόλο του νεαρού και τον Γουίλιαμ Φόρσαϊθ στο ρόλο του μεγαλύτερου Τζέικ ΛαΜότα, και γύρω τους, τους Τζο Μαντένια, Νατάσα Χένστριτζ, Πενέλοπι Αν Μίλερ και Τομ Σάιζμορ, όλοι απευθείας από την ντουλάπα με τα ρούχα για… δόσιμο! Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του ΛαΜότα, την οποία ο μποξέρ έγραψε το 1986 μαζί με τους Κρις Αντερσον και Σάρον ΜακΓκι και τα δικαιώματα της οποία παραχώρησε στον ίδιο τον Γκίγκι.

Δεν ήταν μόνο ολόκληρη η κινηματογραφική κοινότητα, ακόμα και ο ίδιος ο Μάρτιν Σκορσέζε, που αναρωτήθηκε για τη χρησιμότητα ενός sequel σε μια τόσο αρχετυπική ταινία (μια ματιά στις πρώτες φωτογραφίες στο gallery αρκεί για να καταλάβετε το γιατί), ήταν και ο ίδιος ο Τζέικ ΛαΜότα που απάντησε σε σχετική ερώτηση, «Δε θα το φανταζόμουν ποτέ, ούτε σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα γινόταν σίκουελ στο ‘Οργισμένο Είδωλο’. Αλλά αυτοί πιστεύουν ότι έχει ενδιαφέρον. Κάτι θα ξέρουν.»

Τώρα, ωστόσο, η MGM, το στούντιο που έχει τα δικαιώματα του πρώτο «Οργισμένου Ειδώλου», είναι αποφασισμένη το «Raging Bull 2» να μη δει ποτέ το… σκοτάδι της αίθουσας και γι’ αυτό κατέθεσε μήνυση ζητώντας να διακοπούν τα γυρίσματα της ταινίας άμεσα! Σύμφωνα με την MGM, ο Τζέικ ΛαΜότα είναι δεσμευμένος από το συμβόλαιό του με το στούντιο, που έγινε το 1976 εν όψει της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, να δώσει σ’ εκείνους την πρώτη οψιόν για οποιοδήποτε πιθανό σίκουελ και να προχωρήσει με άλλους συνεργάτες, μόνον εάν η MGM αρνηθεί την πρόταση.

Επιπλέον, η MGM καταγγέλλει τη σύνδεση της νέας ταινίας με τον «Οργισμένο Είδωλο» του 1980 ως σίκουελ, μια και η πρώτη βασίζεται στ’ απομνημονεύματα του ΛαΜότα του 1970 και όχι στο μετέπειτα βιβλίο του 1986.

Είτε η MGM καταφέρει το σκοπό της, είτε όχι, δύο πράγματα είναι σίγουρα: αφενός ότι ακόμα κι αν ολοκληρωθεί το «Raging Bull 2», δε θα το δει άνθρωπος. Και αφετέρου ότι όλοι, πλέον, θα ξέρουν πώς προφέρεται το όνομα του σκηνοθέτη Μάρτιν Γκίγκι!