Buzz

«Οργισμένο Είδωλο ΙΙ»; Τι λέει ο Σκορσέζε;

στα 10

Τις τελευταίες μέρες τα νέα για την πιθανή συνέχεια μιας από τις καλύτερες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, γέννησε ένα παγκόσμιο, καθολικό «WTF?». Ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου φιλμ, μίλησε χτες για το πως του φαίνεται η ιδέα, αλλά και για το... αν προτιμά τα βαμπίρ από τα ζόμπι!

«Οργισμένο Είδωλο ΙΙ»; Τι λέει ο Σκορσέζε;
Ντε Νίρο και Σκορσέζε στα γυρίσματα του «Οργισμένου Ειδώλου»

Ο Martin Guigui (όχι δεν δοκιμάζουμε καν να προφέρουμε το ονομά του) είναι ένας Αργεντίνος σκηνοθέτης που έχει γυρίσει (και παίξει) στην Αμερική σε μερικές αληθινά κακές ταινίες. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της συνέχειας του «Οργισμένου Ειδώλου» βασισμένος στο βιβλίο «Raging Bull II» των Κρις Αντερσον, Σάρον ΜακΓκι και του ίδιου του Τζέικ ΛαΜότα.

Μπορεί η ιδέα να μοιάζει τουλάχιστον εξωφρενική, όχι γιατί το φιλμ του Σκορσέζε είναι απλά αριστούργημα, αλλά κυρίως, γιατί το όλο πράγμα δεν θα μπορούσε να περιγραφεί ως τίποτα λιγότερο από ιεροσυλία. Ο ίδιος ο Σκορσέζε πάντως, μιλώντας χτες στον Λόγκαν Χιλ του GQ είχε τα παρακάτω να πει πάνω στο θέμα -κι όχι μόνο...

Πως σας φαίνονται τα νέα ότι πρόκειται να γυριστεί το «Οργισμένο Είδωλο ΙΙ»;

Δεν έχω ιδέα τι να σκεφτώ. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Είναι ένας Αργεντινός σκηνοθέτης σωστά;

Ναι, έχει σκηνοθετήσει το «National Lampoon's Cattle Call»

Στα σοβαρά;

Πως σας κάνει να νιώθετε το νέο;

Δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω στο θέμα, εκτός από το ότι δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ ξανά με την ίδια ιστορία. Νομίζω πως ότι είχαμε να πούμε το είπαμε τότε. Ολοι μας προχωρήσαμε μπροστά. Στην πραγματικότητα εξακολουθούμε να συναντάμε διαφορετικές πτυχές της ιστορίας του φιλμ σε πολλές άλλες ταινίες. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Ποιες πτυχές είναι αυτές;

Η άνοδος και η πτώση, η αυτοκαταστροφική διάθεση, το να υποφέρεις και να θριαμβεύεις τελικά, σε μερικές περιπτώσεις. Ο τρόπος που τα βάσανά σου σε αλλάζουν με κάποιο τρόπο. Δεν ξέρω. Εχει να κάνει με τον εαυτό σου πιστεύω. Στην πραγματικότητα στο τέλος του φιλμ, ο ήρωας κοιτάζει σε έναν καθρέφτη και είναι μάλλον ικανοποιημένος με τον εαυτό του. Δεν τον μάχεται, δεν τον κατηγορεί. Νομίζω ότι εκεί τελειώνει η ιστορία του. Δεν είμαι σίγουρος που πρόκειται να την πάνε...

Σε μένα η ταινία μοιάζει απόλυτα ολοκληρωμένη.

Ναι. Στ' αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να συμβαίνει στο «Οργισμένο Είδωλο ΙΙ»

Νομίζω ότι είναι απλά τρελό. Αλλά βλέπετε τις γίνεται πλέον με τα sequel. Συνήθως όμως αφορά σε ταινίες σαν το «Twilight». Ολα αυτά τα φιλμ με τους βρικόλακες.

Για κάποιο λόγο το πράγμα με τους βρικόλακες πάντε λειτουργεί. Πάντα.

Θα ήθελα ν ακούσω τη θεωρία σας γι αυτό; Γιατί το λέτε;

Τυχαίνει να μου αρέσουν περισσότερο οι βρικόλακες από τα ζόμπι.

Γιατί;

Λοιπόν, ίσως γιατί μ έναν βρικόλακα μπορείς τουλάχιστον να κάνεις μια συζήτηση.

Αυτό είναι αλήθεια.

Κι εκτός των άλλων έχει μια σεξουαλικότητα...