Buzz

Οπου υπάρχει... καπνός! Ο Γούντι Αλεν αποσύρει τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας

στα 10

Συμβαίνει στην Ινδία. Σύμφωνα με νόμο που θεσπίστηκε το 2012, κάθε φορά που κάποιος καπνίζει σε σκηνή μια ταινίας, εμφανίζονται στην οθόνη προειδοποιητικά μηνύματα, γεγονός που έκανε τον Γούντι Αλεν να αποσύρει τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της χώρας.

Οπου υπάρχει... καπνός! Ο Γούντι Αλεν αποσύρει τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας

Μοιάζει ειρωνικό, αλλά απ' όλες τις χώρες του κόσμου η Ινδία πρωτοστατεί στη μάχη κατά του καπνίσματος και στο σινεμά, με νόμο που θεσπίστηκε το 2012 και υποχρεώνει τους διανομείς να τοποθετούν προειδοποιητικά μηνύματα πάνω στην οθόνη κάθε φορά που κάποιος ήρωας καπνίζει.

Τελευταίο θύμα αυτής της αντικαπνιστικής υστερίας θα γινόταν η «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν που θα έβγαινε στις ινδικές αίθουσες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή μετά από επιθυμία του ίδιου του δημιουργού της που δεν ήθελε να «βεβηλώσουν» την ταινία του με οτιδήποτε δεν έχει ο ίδιος αποφασίσει να υπάρχει σε αυτήν.

Οπως δήλωσε ο Ινδός διανομέας της ταινίας Ντίπακ Σάρμα της PVR Pictures: «Ο Αλεν έχει τον δημιουργικό έλεγχο της ταινίας, όπως έχει συμφωνηθεί. Δεν ένιωθε καθόλου άνετα με τα μηνύματα που είμαστε υποχρεωμένοι να ενθέσουμε κάθε φορά που κάποιος ήρωας μιας ταινίας καπνίζει. Νιώθει ότι όταν εμφανιστεί κάτι τέτοιο, θα αποπροσανατολίσει την προσοχή του θεατή. Δυστυχώς πρέπει να υπακούσουμε στο νόμο και έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε κανένα έλεγχο πάνω στην ταινία»

Οπως αναφέρει το Hollywood Reporter, πέρσι η Sony αναγκάστηκε και αυτή να αποσύρει από τις ινδικές αίθουσες το «Κορίτσι με το Τατουάζ», όταν ο Ντέιβιντ Φίντσερ αρνήθηκε να κόψει σκηνές από την ταινία, σύμφωνα με την επιτροπή λογοκρισίας της χώρας.

Εσείς δείτε χωρίς προειδοποιητικά μηνύματα κάτα του τσιγάρου τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» που συνεχίζει να παίζεται με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: