Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Open Air Film Festival Stroggylo γεμίζει σινεμά το καλοκαίρι στον Αγιο Δημήτριο

στα 10

Από τις 2 Ιουλίου ως τις 30 Αυγούστου, το «Στρογγυλό» προσφέρει στο κοινό του δήμου δωρεάν προβολές ξεχωριστών ελληνικών και μη ταινιών.

Flix Team
Το Open Air Film Festival Stroggylo γεμίζει σινεμά το καλοκαίρι στον Αγιο Δημήτριο

Το Open Air Film Festival Stroggylo θα φιλοξενηθεί από τις 2 Ιουλίου ως τις 30 Αυγούστου στο Αίθριο του εμβληματικού «Στρογγυλού», του πρωτοποριακού σχολείου που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, ένα μοναδικό σχολείο που έφερε το μέλλον στο παρόν.

Στο φετινό του κινηματογραφικό ταξίδι θα φιλοξενήσει 44 μεγάλου μήκους ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστών πρωταγωνιστών με συγκλονιστικές ιστορίες. Ενα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις άκρες του κόσμου. Για τα παιδιά θα προβάλλονται κάθε Κυριακή πρόσφατες ταινίες animation. Οι ταινίες του προγράμματος διεκδίκησαν ή κατέκτησαν βραβεία στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: Οσκαρ, Γκόγια, Φεστιβάλ Καννών, Σεζάν, Ευρωπαϊκών Βραβείων, Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Βενετίας, Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Open Air Film Festival Stroggylo θα φιλοξενήσει εννέα ταινίες ελληνικής παραγωγής, την καθεμιά από τις οποίες θα προλογίσει ο σκηνοθέτης της. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ενισχύσει το έργο των δημιουργών, να αναδείξει το ταλέντο τους, να φέρει το κοινό σε επαφή μαζί τους: παρόντες στο Φεστιβάλ θα είναι οι Μανούσος Μανουσάκης, Παντελής Βούλγαρης, Γιώργος Κορδέλλας, Τώνης Λυκουρέσης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Σμαραγδής, Δημήτρης Αθανίτης, Νίκος Γραμματικός, Βασίλης Μαζωμένος.

stroggylo 607

Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν επιλεγεί με γνώμονα το σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι καθηλωτικές ιστορίες ενάντια στον ρατσισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν άγνωστες παραδόσεις της υπαίθρου, ανεκπλήρωτους έρωτες, ιστορίες κρυμμένου παρελθόντος. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γελάσει με το βόρειο-ευρωπαϊκό χιούμορ, να συναντήσει έρωτες που τολμούν να χωρίσουν, ένα νοσταλγικό Ισπανικό road movie, τη μεσογειακή σάτιρα, ένα άσφαιρο one night stand που οδηγεί σε βάσκικες παρεξηγήσεις, ένα συμβολικό έργο που υμνεί την ξεγνοιασιά και την τρέλα του έρωτα, ή μια αρχαιοελληνική τραγωδία με όρους πολέμου. Να ζήσει το δίλημμα ενός παιδιού ανάμεσα σε χωρισμένους γονείς, το ταξίδι φυγής ενός άλλου παιδιού στους δρόμους του Παρισιού, ένα δράμα το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

La Douleur 607«Η Οδύνη»

Παράλληλα, το κοινό θα θυμηθεί αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου από κορυφαίους δημιουργούς του παρελθόντος: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Λουί Μαλ, Αλεξάντερ Σοκούροφ, Χάουαρντ Χοκς, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Ζαν Λικ Γκοντάρ, Τζον Χιούστον.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη λογοτεχνική αφήγηση της μεταφοράς του βιβλίου «Μαργκερίτ Ντυράς: Η Οδύνη», μια ταινία που κέρδισε το φετινό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας.

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα και τα νέα του Open Air Film Festival Stroggylo στην επίσημη σελίδα του στο facebook