Industry

Διαγωνισμός: Κάντε... «Ρισάλτο», δείτε πρώτοι τη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα

στα 10

Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε το «Ρισάλτο» του Βασίλη Βαφέα σε ειδική προβολή, παρουσία των συντελεστών.

Flix Team
Διαγωνισμός: Κάντε... «Ρισάλτο», δείτε πρώτοι τη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα

Ο Βασίλης Βαφέας κάνει... ρισάλτο για να υπερασπιστεί κινηματογραφικά τη νέα γενιά που δεν μπορεί να κάνει όνειρα. Ο σκηνοθέτης του «Ρεπό», οκτώ χρόνια μετά τις «Γυναικείες Συνωμοσίες», παρουσιάζει τη νέα του ταινία, «Ρισάλτο», που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου. Ηρωάς του είναι ο Αρης, ένας νέος που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία ο επαγγελματικός του χώρος στον κόσμο του θεάματος που διψάει για λάμψη, χρήμα και εξουσία. Από την άλλη, η ασφυκτική οικογένεια και η κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα και επιδεινώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, που ούτως ή άλλως είναι περίπλοκες και τραυματικές. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την ισορροπία του μέσα από τον έρωτα αλλά κι αυτός τον προδίδει. Θα βρει τελικά τη διέξοδο;

Δείτε ακόμη: Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει τις ελληνικές ταινίες της χρονιάς

ρισαλτο 607

Η κεντρική ιδέα του «Ρισάλτο» είναι το πώς οι νέοι, που είναι γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος, αφενός της οικογένειάς τους (γεμάτης από τραύματα, παθογένεια κ.λπ.) και αφετέρου της κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα.

ρισαλτο 607

«Πάντα με ενδιέφερε η σχέση μεταξύ Ιστορίας (με κεφαλαίο γιώτα) και των ατομικών ιστοριών (με μικρό γιώτα) που αναπόφευκτα καθορίζονται από αυτήν. Οταν τα ιστορικά γεγονότα οδηγούν σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, η ζωή των ανθρώπων γίνεται επώδυνη,» λέει ο Βασίλης Βαφέας. «Οι νέοι είναι πάντα αυτοί που υφίστανται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις, αφού βρίσκονται στη φάση που ξεκινούν τη ζωή τους και το μέλλον τους γίνεται δυσκολότερο. Στην έβδομη δεκαετία που διανύω, νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για το δικαίωμα των νέων να καθορίζουν οι ίδιοι τις ζωές τους. Δεν θέλω να περάσουν αυτά που πέρασε η δική μου γενιά.»

ρισάλτο 607

«Οταν είσαι νέος,» επισημαίνει ο Βασίλης Βαφέας, «είσαι ευάλωτος κι ευαίσθητος δέκτης και βιώνεις τα πάντα σαν εφιάλτη. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η ταινία κινείται σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Η ταινία δεν αφορά ούτε το παρελθόν, ούτε το παρόν. Αφορά αυτά που δεν θέλω να συμβούν στο μέλλον. Η δράση εξελίσσεται σε ένα χρόνο ά-χρονο και σε ένα χώρο πραγματικό, αλλά όχι αυστηρά καθορισμένο. Και βέβαια όπως πάντα βλέπω και τα πιο τραγικά πράγματα μέσα από ένα χιουμοριστικό πρίσμα. Είναι το σωσίβιό μου για τις δύσκολες ώρες.»

Είστε έτοιμοι για «Ρισάλτο»; Διεκδικήστε μια διπλή πρόσκληση για να δείτε τη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα στην ειδική προβολή της, την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στις 21.00, στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema: Εκεί θα σας περιμένουν και οι συντελεστές της ταινίας, ο Βασίλης Βαφέας, οι ηθοποιοί και οι συνεργάτες του, που θα παρουσιάσουν την προβολή. Για να κερδίσετε μια πρόσκληση, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, αναφέροντας την ταινία «Ρισάλτο» στο subject. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Η νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα, «Ρισάλτο», θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου. Δείτε και διαβάστε περισσότερα εδώ.