Buzz

Ονομα και πράγμα: οι Πειρατές στην πεντάδα της λίστας των πειρατικών downloads

στα 10

Κυκλοφόρησαν τα αποτελέσματα επίσημης έρευνας στην Αμερική που εξετάζει ποιες ταινίες κυνηγούν και «κατεβάζουν» περισσότερο οι χρήστες πειρατικών torrents.

Ονομα και πράγμα: οι Πειρατές στην πεντάδα της λίστας των πειρατικών downloads
Οπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να την παλέψω με ...την πειρατεία.

Η έρευνα εστίασε στα blockbusters των τελευταίων μηνών, συνυπολογίζοντας και κάποια από τα καλοκαιρινά που μόλις κυκλοφόρησαν.

Τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα. Μία μικρή παρατήρηση: το επιχείρημα ότι το 3D θα μπορέσει να χτυπήσει την πειρατία φαίνεται να καταρρέει, αν κανείς κοιτάξει πόσο ψηλά είναι «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά». Φαίνεται ότι επιχειρήματα ποιότητας και απόλαυσης δεν μπαίνουν στο μυαλό των πραγματικών «πειρατών», που βολεύονται στο εύκολο, γρήγορο, τζάμπα.

Οχι ότι όλα τα torrents που κυκλοφορούν έχουν χάλια ποιότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες του «TorrentFreak», κόπιες των «X-Men: H Πρώτη Γενιά» και του «Αγνωστου» είχαν αρχίσει να βγαίνουν στο διαδίκτυου σε άριστο φορμά.

Επίσης, αξιοπερίεργο είναι ότι το «Hangover 2» είναι σχετικά χαμηλά στη λίστα. Κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε: μήπως η κωμωδία εμπνέει την ανάγκη της συλλογικής θέασης; Ακόμα περισσότερο και από το 3D, ο κόσμος ίσως έχει ανάγκη να ζει σε αίθουσες που όλοι σκάνε στα γέλια - αντί μόνος, στον καναπέ του.

Διαβάστε τη λίστα με τα πιο περιζήτητα «κατεβασμένα» φιλμ στην Αμερική:

  1. X-Men: H Πρώτη Γενιά
  2. Ο Αγνωστος

  3. Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά

  4. Εργένηδες Για Μια Βδομάδα

  5. Σύζυγος για Ενοικίαση

  6. The Hangover 2

  7. Οι Ρυθμιστές

  8. Priest

  9. Paul

  10. Είμαι το Νούμερο Τέσσερα