Buzz

H εκδίκηση είναι ακόμη... κρύα. Δείτε πρώτοι το «Oldboy» του Σπάικ Λι.

στα 10

Ενα από τα πλέον αμφιλεγόμενα ριμέικ της πρόσφατης ιστορίας, το «Oldboy» του Σπάικ Λι, βασισμένο στο ομώνυμο classic του Παρκ Τσαν - γουκ φτάνει στις ελληνικές αίθουσες για «αναστάσιμη» πρεμιέρα στις 20 Απριλίου. Εσείς μπορείτε να το δείτε πριν απ' όλους.

Flix Team
H εκδίκηση είναι ακόμη... κρύα. Δείτε πρώτοι το «Oldboy» του Σπάικ Λι.

Eνας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς να ξέρει γιατί. Oταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω.

Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Εχοντας το ελεύθερο του Παρκ Τσαν - γουκ, ο Σπάικ Λι προχώρησε στο ριμέικ του «Oldboy», με πρωταρχική αφορμή το θαυμασμό του για την πρωτότυπη ταινία του 2003 και με το ίδιο ρίσκο που ανέκαθεν έκανε την καριέρα του μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού σινεμά.

2

«Οταν είδα την ταινία του Παρκ Τσαν - γουκ με άφησε άφωνο. Ηταν μια εντελώς μοναδική ιστορία με στοιχεία μυστηρίου και εκδίκησης, δοσμένα με τον πιο σκληρό τρόπο. Κανείς δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ούτε, φυσικά, κι εγώ. Δεν αντιμετώπισα το" Oldboy" σαν ένα remake, αλλά σαν μια διαφορετική ερμηνεία αυτής της σπουδαίας ιστορίας. Ο Παρκ Τσαν-γουκ έχει κάνει μια καταπληκτική ταινία, αλλά ακόμα πιο πριν είχε προηγηθεί το ιαπωνικό manga και αυτό το υλικό μού έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω τη δική μου αφήγηση. Οταν αρχίσαμε να μιλάμε για το "Oldboy", ο Τζος Μπρόλιν ζήτησε την ευλογία του Παρκ Τσαν - γουκ, ο οποίος μας είπε "Ό,τι κι αν κάνετε, κάντε τη δική σας ταινία". Είναι μια ταινία με θέμα την εκδίκηση, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη για εξιλέωση. Ο ήρωας ξεκινάει ως αλκοολικός, τοξικομανής και όχι ως ιδιαίτερα καλός άνθρωπος. Χρειάστηκε μια 20ετία εγκλεισμού για να αρχίσει να βλέπει το φως. Οι οπαδοί της πρώτης ταινίας πρέπει να περιμένουν κάτι διαφορετικό, αλλά και κάτι που αποτίνει φόρο τιμής σε αυτό που προηγήθηκε»

2

Το «Oldboy» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου από τη Feelgood Entertainment. Εσείς μπορείτε να το δείτε πρώτοι την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου στο Αθήναιον στις 19.30 (ώρα προσέλευσης 19.00). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε share, like ή σχόλιο στο ποστ της avant-premiere στο Facebook. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με μήνυμα την Μεγάλη Δευτέρα 14 Απρίλιου.


Διαβάστε ακόμη: