Buzz

20 χρόνια «Oldboy»: ένας κόσμος που αλλάζει

στα 10

Από το 1993 ως το 2012, ο Τζο Ντουσέτ βρισκόταν φυλακισμένος στην απομόνωση. Η θεαματική καμπάνια του «Oldboy» του Σπάικ Λι αναλαμβάνει να μάς δείξει τα ιστορικά γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο όσο εκείνος αγνοούσε την πραγματικότητα.

20 χρόνια «Oldboy»: ένας κόσμος που αλλάζει

Υπάρχουν εταιρείες παραγωγής και διανομής που προωθούν τις ταινίες τους «για να βγάλουν την υποχρέωση». Υπάρχουν κι άλλες που αναγάγουν το marketing σε τέχνη κι αυτή εδώ είναι μια τέτοια. Η FilmDistrict έφτιαξε ένα ατμοσφαιρικό φωτογραφικό λεύκωμα που συνδέει το «Oldboy» του Σπάικ Λι με την επικαιρότητα 20 χρόνων, των χρόνων ακριβώς που ο ήρωας της ταινίας μένει φυλακισμένος στην απομόνωση: ποια κομμάτια της ιστορίας έχασε ο Τζο Ντουσέτ, πόσο άλλαξε ο κόσμος από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η πόρτα στον έξω κόσμο είναι γι’ αυτόν κλειστή;

Ο Σπάικ Λι ετοιμάζεται να δείξει στις αμερικανικές αίθουσες στις 25 Οκτωβρίου (Ιανουάριο στην Ελλάδα) τη δική του εκδοχή του ένδοξου και υπερβίαιου «Oldboy» του Παρκ Τσαν-γουκ, όπου ένας άντρας (διαφημιστής, εδώ, στο επάγγελμα), απάγεται και κρατείται φυλακισμένος για είκοσι χρόνια στην απομόνωση και όταν καταφέρνει να ελευθερωθεί είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει και να εκδικηθεί το βασανιστή του, μόνο και μόνο για ν’ ανακαλύψει πως η πραγματική φυλακή βρίσκεται εκεί έξω.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Τζος Μπρόλιν, μαζί του παίζουν οι Ελίζαμπεθ Ολσεν και ο Σάρλτο Κόπλεϊ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Μαρκ Προτόσεβιτς («Thor»).

Το λεύκωμα «20 Years of Oldboy» είναι ανεβασμένο στο tumblr της ταινίας, όπου κανείς μπορεί όχι μόνο να φυλλομετρήσει τα σημαντικά συμβάντα που σημάδεψαν τις δύο δεκαετίες από το 1993 ως το 2012, αλλά και να κάνει τις δικές του προσθήκες – πιο διεθνείς, πιο καλλιτεχνικές, πιο τρομακτικές, ανάλογα με την όρεξη και τις μνήμες του.

Δείτε παρακάτω τις 20 εικόνες που αναστατώνουν και διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Oldboy» του Σπάικ Λι εδώ:

old01

old02

old03

old04

old05

old06

old07

old08

old09

old10

old11

old12

old13

old14

old15

old16

old17

old18

old19

old20