Buzz

Οκτάβια Σπένσερ: «Η Τζέσικα επέβαλε να πληρωθούμε ισότιμα κι εμείς, οι έγχρωμοι ηθοποιοί»

στα 10

H Oκτάβια Σπένσερ αποκάλυψε πώς η Τζέσικα Τσαστέιν εφαρμόζει και στη ζωή της όσα λέει στις συνεντεύξεις της για την ισότητα στις αμοιβές των ηθοποιών.

Οκτάβια Σπένσερ: «Η Τζέσικα επέβαλε να πληρωθούμε ισότιμα κι εμείς, οι έγχρωμοι ηθοποιοί»

Η Τζέσικα Τσαστέιν είναι γνωστή ακτιβίστρια για την ισότητα γυναικών κι ανδρών ηθοποιών στη χολιγουντιανή. Πολύ πριν το κίνημα #TimesUp που έχει φέρει στο προσκήνιο όλα τα γυναικεία θέματα στην εργασία (με αρχή τη σεξουαλική παρενόχληση), η Τσαστέιν έδινε συνεντεύξεις και μιλούσε ανοιχτά για το άδικο σύστημα της κινηματογραφικής βιομηχανίας - από το πώς γράφονται οι γυναικείοι ρόλοι, μέχρι το πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν να έχουν ημερομηνία λήξης, μέχρι τη μεγάλη ψαλίδα στις αμοιβές.

Διαβάστε περισσότερα: Η Τζέσικα Τσαστέιν ασκεί πίεση στο θέμα της ισότητας στο Χόλιγουντ

Η Οκτάβια Σπένσερ (τρίτη φορά οσκαρική υποψήφια φέτος για το ρόλο της στη «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο) είχε κερδίσει το πρώτο της Οσκαρ στην ταινία όπου και η Τζέσικα ήταν υποψήφια: στις «Υπηρέτριες». Μαντέψτε ποια σήμερα αμοίβεται περισσότερο. Και πόσο περισσότερο.

jessica Chastain Octavia Spencer 607

Οι δύο ηθοποιοί έχουν παραμείνει φίλες κι όταν η Τσαστέιν πλησίασε την Σπένσερ πριν από 15 μήνες για να της προτείνει να συνεργαστούν σε μία ταινία, η ευκαιρία φάνηκε ιδανική για την αφροαμερικανή ηθοποιό.

Δείτε κι αυτό: Η Τζέσικα Τσαστέιν αποδεικνύει με ένα αστείο βίντεο τον σεξισμό στο Χόλιγουντ

Jessica Chastain Octavia Spencer 607 3

«Και η Τζέσικα ήθελε να κάνει κωμωδία, κι εγώ ήθελα μία ευκαιρία για να ξεφύγω από τις ταινίες εποχής - τις αγαπώ, με έχουν βοηθήσει πολύ, αλλά φτάνει! Θα ήθελα πια να παίξω κάτι σύγχρονο, μία γυναίκα που να πλησιάζει σε αυτό που είμαι σήμερα με κάποιο τρόπο..»

«Οταν ξεκινήσαμε να μιλάμε μεταξύ μας για τις προτεινόμενες αμοιβές, η συζήτηση για το πόσο άδικο είναι το πόσο περισσότερο αμοίβονται οι άντρες, μάς φούντωσε. Επιχειρηματολογούσαμε, φωνάζαμε, βρίζαμε. Μέχρι που κάποια στιγμή της είπα "ξέρεις, οι έγχρωμες γυναίκες παίρνουμε ακόμα λιγότερα από εσάς". Και της διηγήθηκα την ιστορία μου και της έβαλα κάτω τα νούμερα. Και έμεινε σιωπηλή. Δεν είχε ιδέα...»

Jessica Chastain Octavia Spencer 607 2

Θυμηθείτε κι αυτό: H Τζέσικα Τσαστέιν μιλάει στο Flix: «Επιλέγω τους ρόλους που με τρομάζουν»

«Και ξέρετε τι έκανε μετά; Και γιατί αγαπώ αυτή τη γυναίκα; Γιατί δεν είναι μόνο λόγια, αλλά ζει σύμφωνα με τα κηρύγματά της. Μου είπε, εκείνη τη στιγμή, "Ολίβια θα κατέβουμε ως ένα κοινό μέτωπο στις διαπραγματεύσεις. Το δικό μου συμβόλαιο θα είναι σε συνάρτηση με το δικό σου. Αν δεν σε πληρώσουν κι εσένα όσο αξίζεις, δε θα κάνω ούτε εγώ την ταινία. Και θα ζητήσουμε αυτό που δικαιούμαστε και οι δυο μας.»

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράψαμε. Πληρωθήκαμε 5 φορές περισσότερο από όσα μάς έδιναν στην αρχή. Και οι δυο μας το ίδιο...»

Διαβάστε περισσότερα: