Industry

«Ocho Αpellidos Vascos»: H ταινία που βλέπει όλη η Ισπανία

στα 10

Η ρομαντική κομεντί του Εμίλιο Μαρτίνεθ-Λαζάρο, είναι το πιο πετυχημένο φιλμ της χρονιάς και ένα από τα πιο πετυχημένα στην ιστορία του σινεμά της χώρας.

«Ocho  Αpellidos  Vascos»: H ταινία που βλέπει όλη η Ισπανία

Ο τίτλος της ταινίας σημάνει «οχτώ Βάσκικα επώνυμα» και αφηγείται την ιστορία του έρωτα ενός Ισπανού από τον νότο για για γυναίκα από την χώρα των Βάσκων και την προσπάθεια του να την κατακτήσει. Οχι δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο, αλλά προφανώς μόνο ρομαντικό και αστείο και μοιάζει να έχει βρει το κλειδί για την καρδιά όλων των Ισπανών.

Στις έξι εβδομάδες που βρίσκεται σις αίθουσες το φιλμ του Μαρτίνεθ-Λαζάρο έχει κόψει σχεδόν 7 εκκατομύρια εισιτήρια κι έχει ανεβάσει το ποσοστό των ισπανικών ταινιών στα συνολικά εισιτήρια που κόπηκαν στη χώρα φέτος σε 27% σε σχέση με το 15,6% πέρσι.

Ακόμη κι αν η επιτυχία του είναι αστρονομική, κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει, αφού περισσότερο από μια ταινία το «Ocho Αpellidos Vascos» έχει μεταμορφωθεί σε κοινωνικό φαινόμενο κι έχει ήδη ανέβει στην τέταρτη θέση των πιο δημοφιλών ταινιών στην ιστορία του Ισπανικού box office, πίσω από το «Avatar», το «The Impossibele» και τον «Τιτανικό».

Δείτε το τρέιλερ:


Διαβάστε ακόμη: