Buzz

Occupy Wall Street: o Batman τρέχει να βοηθήσει;

στα 10

Κάθε λαϊκή εξέγερση θα είχε πιο γρήγορα αποτελέσματα αν στο πλευρό των διαδηλωτών κατέβαινε κι ένας super hero. Και σίγουρα ο λαός των καταλήψεων της Γουόλ Στριτ θα χαιρόταν να ενώσει δυνάμεις με τον Batman. Tα γυρίσματα της ταινίας που είχαν προγραμματιστεί για τους γύρω δρόμους από τις καταλήψεις πρέπει να γίνουν κανονικά, και για αυτό... θα τις συμπεριλάβουν σεναριακά!

Occupy Wall Street: o Batman τρέχει να βοηθήσει;
We're holding out for a hero till the end of the night...

Εξυπνη λύση, πολιτική στάση, ή στυγνή εκμετάλλευση για να γίνει η δουλειά μας; Θα θέλαμε να πιστέψουμε κάτι καλύτερο, αλλά κλίνουμε προς το τρίτο.

Το γεγονός είναι το εξής: τα γυρίσματα του «Dark Knight Rises» που έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου, περιλαμβάνουν τους γύρω δρόμους από τις καταλήψεις της Νέας Υόρκης στο Ζουκότι Παρκ. Τα στούντιο των Warner Bros./Legendary Pictures έχουν συμπληρώσει όλες τις απαιτούμενες άδειες για να κάνουν γύρισμα εκεί και μπορούν να ξεκινήσουν παρά το ταραγμένο κλίμα λόγω των κινητοποιήσεων των πολιτών. Αν όμως νομικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό, δεν είναι πρακτικά, καθώς ο κόσμος που ενώνει τη φωνή του με τους καταληψίες αυξάνεται μέρα με την μέρα.

Τότε οι παραγωγοί είχαν την φαεινή ιδέα: γιατί να μην συμπεριλάβουν τα γεγονότα μέσα στο σενάριο; Υποτίθεται ότι ο Batman «σώζει μία πόλη που την έχει καταλάβει η διαφθορά και το έγκλημα». Πόσο απέχει αυτό από όσα δηλώνουν οι διαδηλωτές;

Δεν είναι εξακριβωμένο αν οι ηθοποιοί θα πάρουν καινούργιο σκριπτ, με διαλόγους που θα εξηγούν το πλαίσιο, ή αν απλά τα πλάνα θα έχουν το φόντο και το περιβάλλον των καταλήψεων. Μάλλον το δεύτερο.

Πάντως, παρόλο που εμείς επιθυμούμε να ζούμε σ' ένα σύμπαν που οι ταινίες σώζουν τον κόσμο, αυτή η κίνηση μας μοιάζει μία μικρή ήττα. Οι καταληψίες προσπαθούν να στριμώξουν και να παρέμβουν στο καπιταλιστικό σύστημα των χρηματιστηρίων και των τραπεζών, αλλά μία χολιγουντιανή υπερπαραγωγή 250 εκ. δολαρίων τους χρησιμοποιεί ως κομπάρσους για να μην αλλάξει σχέδια - κάτι που θα κόστιζε παραπάνω.

Ειρωνικό, τουλάχιστον.