Φεστιβάλ / Βραβεία

O Ζαν Μπατίστ Μοντινό γδύνει τις νέες «αποκαλύψεις» του γαλλικού σινεμά!

στα 10

Είναι νέοι Γάλλοι ηθοποιοί, 15 κορίτσια και 16 αγόρια, και όλοι τους βρίσκονται στη λίστα των φετινών «Αποκαλύψεων» της γαλλικής ακαδημίας κινηματογράφου. Δεν θα προταθούν όλοι για βραβείο Σεζάρ, αλλά όλοι γδύνονται για χάρη του Ζαν Βαπτίστ Μοντινό!

O Ζαν Μπατίστ Μοντινό γδύνει τις νέες «αποκαλύψεις» του γαλλικού σινεμά!
H Γκολσιφτέ Φαραχανί προκαλεί τις Ιρανικές Αρχές!

Το αν οι Γάλλοι ξέρουν να προωθούν το σινεμά τους, είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται περισσότερη συζήτηση. Το ότι, όμως, κάνουν τα πάντα για να προωθήσουν τα νέα ταλέντα τους είναι κάτι που θα έπρεπε να σταθεί σημείο αναφοράς για όλες τις υπόλοιπες κινηματογραφίες της Ευρώπης.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αίσθηση για τα ονόματα των νέων ανδρών και γυναικών ηθοποιών που βρίσκονται στη φετινή λίστα των βραβείων Σεζάρ, η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου ανέθεσε στον Ζαν Μπατίστ Μοντινό να γυρίσει ένα βίντεο με τα νέα ταλέντα και συνόδευσε την παρουσία του με μια βραδιά στην οποία έλαμψαν τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού σινεμά. Ανάμεσα τους βρέθηκε και ο Γκιγιόμ Κανέ, φετινός Πρόεδρος της 37ης τελετής των βραβείων ο οποίος και δήλωσε για τους νέους συναδέλφους του: «Ο δρόμος θα είναι μακρύς. Εύχομαι κουράγιο και καλές επιλογές».

Ενδιαφέρον, φυσικά, προκαλεί το παρασκήνιο γύρω από την 28χρονη Ιρανή Γκολσιφτέ Φαραχανί, μόνιμη κάτοικο Γαλλίας, η οποία πρωταγωνιστεί στο «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα» των Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό και η οποία εξαιτίας της φωτογραφήσης της αυτής (και της δημοσίευσης της στο περιοδικό Madame Figaro) εξορίστηκε από το Ιραν. «Μου έγινε γνωστό από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Ισλαμικές αρχές ότι το Ιραν δεν χρειάζεται ηθοποιούς ή καλλιτέχνες. Μπορείς να προσφέρεις τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες σου αλλού», δήλωσε η νεαρή ηθοποιός.

Οι υποψηφιότητες των φετινών Σεζάρ θα ανακοινωθούν στις 27 Ιανουαρίου, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και αν δεν γνωρίζετε γαλλικά, απολαύστε μόνο τις εικόνες...