Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ υποκλίνεται στον «πρωτοεμφανιζόμενο» Ντάνιελ Ντέι-Λούις

στα 10

Με το χαρακτηριστικά (όπως καταλάβαμε πια) λακωνικό του στιλ, ο πρωταγωνιστής του «The Master» δηλώνει το θαυμασμό του για τον Βρετανό συνάδελφό του.

Ο Χοακίν Φίνιξ υποκλίνεται στον «πρωτοεμφανιζόμενο» Ντάνιελ Ντέι-Λούις

Μέσα στην πλειάδα των βραβείων ανδρικής ερμηνείας που συλλέγει τους τελευταίους μήνες ο Χοακίν Φίνιξ για το ρόλο του στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον, προστέθηκε και το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου από την Ενωση Κριτικών του Λονδίνου που τίμησε τις επιλογές του το Σαββατοκύριακο.

Μπορεί ο Χοακίν Φίνιξ να σνόμπαρε την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και τα Οσκαρ της, αλλά σ’ αυτήν εδώ την απονομή, παρότι δεν παρευρέθηκε, έστειλε ένα ευχαριστήριο σημείωμα, όχι μόνο ευγενικό, αλλά και ιδιαίτερα κολλακευτικό (με τον τρόπο του Φίνιξ πάντα), για τον συνυποψήφιό του Ντάνιελ Ντέι-Λούις. Διαβάστε το ολόκληρο:

«Δυσκολεύομαι με την ιδέα του να κερδίζω βραβεία για την υποκριτική μου. Μου φαίνεται παράξενο να ισχυρίζομαι ότι είμαι ο Καλύτερος Ηθοποιός για κάτι τόσο υποκειμενικό όσο είναι οι ταινίες. Για όσους δε γνωρίζουν τα πράγματα από πρώτο χέρι, υπονοεί ότι είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δημιουργία και την υλοποίηση του ήρωα. Δεν είμαι. Υποθέτω ότι γι’ αυτό ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας. Υπάρχουν εκείνοι που όλοι ξέρετε, όπως ο Πολ Τόμας Αντερσον, στον οποίο είμαι αιώνια ευγνώμων – ένας άνθρωπος που αναζητά επίμονα την αλήθεια. Στάθηκα τυχερός να βρεθώ κάτω από την καθοδήγησή του. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για την υπομονή και τη συμβουλή του. Η Εϊμι Ανταμς για το θυμό της. Η Μέγκαν Ελισον και όλοι στην Annapurna για την υποστήριξη της ταινίας και την εξασφάλιση του ότι θα μπορούσα να πληρώσω το δάνειό μου. Αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα που δε γνωρίζετε με τα ονόματά τους, όπως ο Μάικ Κένα που νομίζω ότι ήταν ο γκριπ αλλά έκανε 20 διαφορετικές δουλειές κι έτσι δεν είμαι σίγουρος. Ο Ανταμ Σόμνερ, ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτης. Η Κάρεν Ραμίρεζ στο γραφείο. Ο Τόμι – δεν ξέρω το επώνυμό σου… είναι πάρα πολλοί για να τους αναφέρω όλους. Η αλήθεια είναι ότι η δική μου δουλειά δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις δικές τους. Ημαστε μια μονάδα, πυροδοτημένη από τον ίδιο στόχο: να εκπληρώσουμε το δικό μας ρόλο για να βοηθήσουμε τον Πολ να πετύχει το όραμά του. Αντιμετωπίζω αυτό το βραβείο ως αναγνώριση της δουλειάς όλων μας. Ξέρω καλά ότι για μένα αυτό το βραβείο είναι μια ενθάρρυνση να συνεχίσω το πάθος της ζωής μου, να είμαι ηθοποιός. Δε θα σπαταλήσω αυτή την εκτίμηση που μου δείχνετε. Υ.Γ. Υπάρχει ένας ανερχόμενος ηθοποιός με το όνομα Ντάνιελ, ο οποίος παίζει σε μια ταινία που λέγεται ‘Lincoln’. Τσεκάρετέ το.»