Buzz

O Χοακίν Φίνιξ πνίγεται από... ακτιβισμό!

στα 10

Ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί σε ένα διαφημιστικό για τη φιλοζωική οργάνωση PETA, παρακινώντας μας να γίνουμε vegans. Και προκαλεί αντιδράσεις... οσκαρικών διαστάσεων!

O Χοακίν Φίνιξ πνίγεται από... ακτιβισμό!

H ιδέα της PETA, της πιο οργανωμένης φιλοζωικής οργάνωσης παγκοσμίως ήταν απλή: ένα διαφημιστικό όπου κάποιος θα προσπαθούσε να υποδυθεί ένα ψάρι τη στιγμή που το ψαρεύουν. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η βοήθεια ενός μεγάλου ηθοποιού που θα μπορούσε να το πετύχει, στέλνοντας το μήνυμα σε όλον τον κόσμο.

Τον βρήκε στο πρόσωπο του Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος είναι vegetarian από ηλικία 3 ετών, μετά από μια εμπειρία που υπήρξε καθοριστική για τη ζωή του: «Το θυμάμαι ακόμη. Ημασταν με την οικογένεια μου σε μια βάρκα και ψαρεύαμε. Οταν πιάσαμε ένα ψάρι, το έβλεπα να τρέμει έξω από το νερό. Μετά το ρίξαμε μέσα στη βάρκα. Δεν μπορούσες να διακρίνεις τι ακριβώς ήταν. Αυτό κάνουμε στα ζώα όταν τα τρώμε. Το ζώο έγινε από ένα ζωντανό σε ένα πλάσμα που προσπαθούσε να γλιτώσει από έναν βίαιο θάνατο.»

Το διαφημστικό που γυρίστηκε από τον διάσημο διευθυντή φωτογραφίας Μάρκο Μούλερ και που μπορείτε να δείτε παρακάτω ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί κατά τη διάρκεια της 85ης απονομής των βραβείων Οσκαρ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Το ABC όμως απαγόρευσε την προβολή του θεωρώντας το «πολύ πολιτικό και προκλητικό».

Συμφωνείτε;


Διαβάστε ακόμη