Buzz

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ με τους αγανακτισμένους της Μαδρίτης

στα 10

Ο πολιτικοποιημένος Ισπανός πρωταγωνιστής και η οικογένειά του πρωτοστάτησαν στην πορεία που έγινε στην Μαδρίτη κατά των νέων οικονομικών μέτρων λιτότητας, κρατώντας μάλιστα το πανό για τον «αποκεφαλισμό» του πολιτισμού. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ με τους αγανακτισμένους της Μαδρίτης

Στην πορεία που έγινε πριν από λίγες μέρες και ακολούθησαν 800.000 πολίτες της Μαδρίτης, πρωτοστάτησε ο οσκαρικός πρωταγωνιστής Χαβιέ Μπαρδέμ. Γνωστός ακτιβιστής και αριστερός, ο Μπαρδέμ δεν είναι πολύ αγαπητός στους δεξιούς της χώρας του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι κρατά ένα κομμουνιστικό προφίλ ενώ είναι χολιγουντιανός πολυεκατομμυριούχος.

Κι όσο ο κόσμος ακόμα συνεχίζει να μπερδεύει τα δύο, ο Μπαρδέμ και η καλλιτεχνική του οικογένεια (τα μέλη της οποίας δεν ήταν πάντοτε πλούσια, αλλά πάλεψαν στα θεατρικά σανίδια επί δεκαετίες) κατεβαίνουν στους δρόμους και σηκώνουν το πανό κατά του ψαλιδίσματος του προϋπολογισμού για τον πολιτισμό, φωνάζοντας συνθήματα ότι «ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια».

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Χαβιέ, τον αδελφό του Κάρλος και την μητέρα τους Πιλάρ - στην πρώτη γραμμή της πορείας.

Να θυμίσουμε ότι ο Χαβιέ κι ο Κάρλος θα συνεργαστούν για πρώτη φορά μαζί στην μεγάλη οθόνη.