Buzz

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ...νεοναζί!

στα 10

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ετοιμάζεται να προσθέσει άλλον έναν σκοτεινό ρόλο στο βιογραφικό του, ερμηνεύοντας έναν νεο-ναζί στην κινηματογραφική μεταφορά του «Alacrán Enamorado».

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ...νεοναζί!
Χαβιέ και Κάρλος Μπαρδέμ

Ο αδελφός του Χαβιέ Μπαρδέμ, Κάρλος Μπαρδέμ, υπογράφει το μυθιστόρημα «Alacrán Enamorado» (σε ελεύθερη μετάφραση «Ερωτευμένος Σκορπιός») το οποίο διηγείται την αλά «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ιστορία ενός νεο-ναζί που ερωτεύεται μία λατινοαμερικανίδα μετανάστρια.

Η αναλυτική περίληψη της ταινίας αναφέρει ότι ο Χούλιαν είναι ένας νεαρός, οργισμένος νεο-ναζί. Δηλητηριασμένος από το μίσος, αλλά αναζητώντας ένα δικό του σύστημα αξιών, καταλήγει στο τοπικό γυμναστήριο να παίρνει μαθήματα πυγμαχίας από έναν πρώην πρωταθλητή και νυν αλκοολικό μποξέρ, τον Καρλαμόντε, ο οποίος κάποτε είχε τα πάντα και τα έχασε. Κάτω από την καθοδήγηση του Καρλαμόντε, ο Χούλιαν θα μάθει να αγωνίζεται με κανόνες, να αδειάζει σταδιακά την συσσωρευμένη του οργή στο ρινγκ και να επιτρέπει στην καρδιά του να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Ετσι ερωτεύεται την Αλίσα, μία νεαρή μετανάστρια. Ομως η οργάνωση των νεο-ναζί θα απαιτήσει να τους αποδείξει την πίστη του σ' αυτούς και τότε θα ξεσπάσει η τραγωδία...

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα ερμηνεύσουν οι Αλεξ Γκονζάλες («X-Men: Η Πρώτη Γενιά») και Τζούντιθ Ντιακάτε. Ο Χαβιέ Μπαρδέμ στηρίζει το καστ ερμηνεύοντας τον «Σολίς», τον αρχηγό της οργάνωσης των νεο-ναζί, ενώ ο αδελφός του Κάρλος, εκτός από το ότι υπογράφει και το σενάριο, θα εμφανίζεται επίσης στο ρόλο του αλκοολικού μέντορα-πυγμάχου.

Σκηνοθέτης αναλαμβάνει ο Σαντιάγκο Ζάνου («The One-Handed Trick»), ένας σκηνοθέτης που ειδικεύεται σε μεταναστευτικές ιστορίες και συγκρούσεις σε πολυπολιτισμικές κουλτούρες. «Αγαπώ πολύ το βιβλίο και θεωρώ ότι η ιστορία αυτή αποτελεί μία πολύ δυνατή παραβολή: πώς μόνο η αγάπη και η πίστη στον άνθρωπο μπορεί να μας σώσει από την (αυτο)καταστροφή» δήλωσε ο Ζάνου.

Να θυμίσουμε ότι ο Χαβιέ Μπαρδέμ θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «The Counselor».