Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θυσιάζεται στο όνομα της Τέχνης!

στα 10

Το επόμενο σκηνοθετικό βήμα του Τζορτζ Κλούνεϊ θα είναι η μεταφορά του «The Monuments Men» του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, που αφηγείται την αποστολή διάσωσης των έργων τέχνης που έπεσαν στα χέρια των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θυσιάζεται στο όνομα της Τέχνης!
O Τζορτζ Κλούνεϊ με το αμόρε του, Στείσι Κίμπλερ στο Φεστιβάλ του Palm Springs.

Ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε το best-seller του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, ο υπότιτλος του είναι αρκετός για να φανταστείτε χωρίς πολλή προσπάθεια τι ακριβώς γοήτευσε τον Τζόρτζ Κλούνεϊ σε αυτό και αποφάσισε να το μεταφέρει στον κινηματογράφο, στην τέταρτη σκηνοθετική του απόπειρα μετά τα «Εξομολογήσεις ενός Επικίνδυνου Μυαλού», «Καληνύχτα και Καλή Τύχη», «Leatherheads» και «Αι Ειδοί του Μαρτίου».

«Σύμμαχοι ήρωες, κλέφτες Ναζί και το Μεγαλύτερο Κυνήγι Θησαυρού στην Ιστορία». Αυτή είναι η περιγραφή του «The Monuments Men» που επιστρέφει σε μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, περιγράφοντας τις περιπέτειες μιας ομάδας αμερικανών και βρετανών ειδικών (ιστορικούς Τέχνης, διευθυντές μουσείων, curators κ.ά.) που διακινδύνευσαν τις ζωές τους προκειμένου να αναζητήσουν τα ανεκτίμητα έργα τέχνης που βρέθηκαν στην κατοχή των Ναζί.

Ο Κλούνεϊ, ο οποίος εκτός από τη σκηνοθεσία θα αναλάβει και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους δήλωσε ενθουσιασμένος κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Palm Springs στο οποίο τιμήθηκε για το φετινό του έργο, τόσο στο «Αι Ειδοί του Μαρτίου» όσο και στους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν : «Είναι διασκεδαστικό γιατί μιλάμε για ένα μεγάλο θέαμα, μια ταινία με μεγάλο προϋπολογισμό. Δεν μπορείς να το κάνεις αλλιώς. Δεν υπήρξα ποτέ αντίθετος στο να γυρίσω μια εμπορική ταινία, απλά είμαι αντίθετος με μια εμπορική ταινία για την οποία δεν νιώθω ότι με αφορά. Σκέφτηκα, λοιπόν, πως αν είναι να κάτι κάτι πιο μαζικό, ας κάνω κάτι που να είναι αστείο και να έχει και κάτι να πει...»

Το σενάριο της ταινίας γράφεται ήδη από τον ίδιο τον Κλούνεϊ και τον μόνιμο συνεργάτη του Γκραντ Χέσλοφ, ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κλούνεϊ είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορεί να αποκαλύψει ποια ονόματα θα υποδυθούν τους «Αντρες των Μνημείων».