Buzz

O Tζόνι Ντεπ οδηγεί την Disney σε «νυχτερινά» μονοπάτια

στα 10

Εφόσον τους απέδειξε ότι ένας Πειρατής μπορεί να είναι εμπορικός όπως ο ίδιος τον φαντάστηκε, τον εμπιστεύονται τυφλά. Για αυτό το στούντιο της Disney έδωσε το πράσινο φως στο «The Night Stalker», ένα αστυνομικό θρίλερ... μεταφυσικών διαστάσεων.

O Tζόνι Ντεπ οδηγεί την Disney σε «νυχτερινά» μονοπάτια
Ο Ντάρεν ΜακΓκάβιν ήταν ο τηλεοπτικός «Κόλτσακ» κι ο Ντεπ οφείλει να φορέσει ισάξια το ψαθάκι του ρόλου.

Η επόμενη συνεργασία του Τζόνι Ντεπ με την Disney αφήνει πίσω της τον Τζακ Σπάροου και βγάζει το καπέλο στον ρεπόρτερ ερευνητή Καρλ Κόλτσακ - διαβόητο ήρωα της αμερικανικής τηλεόρασης των 70ς και της σειράς «Kolchak: The Night Stalker».

Η ιδέα της cult σειράς (που είχε μία σύντομη αναβίωση το 2005) έριχνε τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Κόλτσακ σε περιπέτειες διερεύνησης ανεξιχνίαστων μυστηρίων και σκοτεινών εγκλημάτων που ενέπλεκαν τον κόσμο του μεταφυσικού και, στο μυαλό του, πάντα συνδεόντουσαν με τη δολοφονία της γυναίκας του. Ζόμπι, λυκάνθρωποι, τέρατα απειλούσαν τη ζωή του, αλλά κανείς δεν πίστευε τις περιπέτειές του - ούτε ο εκδότης του που δεν του επέτρεπε ποτέ να τις δημοσιεύσει. Εκείνος όμως, ατρόμητος, ήταν έτοιμος για την επόμενη.

Ο Ντεπ, o ο οποίος είχε την ιδέα της κινηματογραφικής μεταφοράς με τίτλο «The Night Stalker», δε θα ερμηνεύσει απλά τον Κόλτσακ, αλλά θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού. Βλέπετε, όπως και το «Dark Shadows», έτσι κι αυτή η σειρά αποτελεί αγαπημένο κομμάτι των παιδικών τηλεοπτικών του αναμνήσεων και είναι αποφασισμένος να τις ζωντανέψει κινηματογραφικά.

Η Disney μάλιστα του επέτρεψε να επιλέξει τον σκηνοθέτη του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Εντγκαρ Ράιτ («Shaun of the Dead», «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην»).

Ο συνδυασμός φαίνεται κάτι παραπάνω από δελεαστικός, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Σημασία πάντως έχει ότι το «weird» έχει περάσει πλέον την πρώτα απροσπέλαστη πόρτα των mainstream στούντιο, και γίνονται παραγωγές με όχημα σταρ που πειραματίζονται - άλλοτε με επιτυχία, κι άλλοτε όχι.

Και ένα τελευταίο trivia για να σας εξάψει περισσότερο την περιέργεια: το «Kolchak: The Night Stalker» δεν αποτελεί πηγή έμπνευσης μόνο για τον Ντεπ. Πριν από μία 15ετία, ήταν η αφορμή για να γεννηθεί μία τηλεοπτική σειρά μεταφυσικού μυστηρίου που έγραψε ιστορία στην αμερικανική TV: τα «X-Files».

Τώρα τι λέτε;