Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ, το «Dark Shadows» και η χαμένη τιμή των βαμπίρ

στα 10

Ξεχάστε τα χλωμά αγόρια, ξεχάστε τις camp υπερβολές. Σε μια καινούρια φωτογραφία από την ταινία του Τιμ Μπάρτον, ο Τζόνι Ντεπ δείχνει πως το κάνουν σωστά!

Ο Τζόνι Ντεπ, το «Dark Shadows» και η χαμένη τιμή των βαμπίρ

Σακάκι από βελούδο, χρυσοποίκιλτο γιλέκο, πουκάμισο με γιακά υπερπαραγωγή. Τι νόημα έχει να έχεις ζήσει χιλιάδες χρόνια, αν δεν έχεις αποκτήσει μια προσωπική αίσθηση της μόδας; Ο τζόνι Ντεπ δείχνει γοητευτικός, απειλητικός και στην τρίχα, στην καινούρια αυτή φωτογραφία (κλικ στο gallery για λεπτομέρειες), αλλά και η Μισέλ Φάιφερ δεν πάει πίσω σε fashion forward αισθητική. Αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για.. «fashion backwords», αφού το «Dark Shadows», διαδραματίζεται στην δεκαετία του 70.

Ο Τζόνι είναι ο βρικόλακας Μπαρνάμπας που μετά από 200 χρόνια ύπνου, ξυπνά για να βρει ξανά τους απογόνους του και να ηγηθεί και πάλι της ιδιότυπης οικογένειάς του που αποτελείται από τη Μισέλ Φάιφερ, τον Τζόνι Λι Μίλερ, την Κλόι Μορεντζ. Μια τέτοια επανεμφάνιση προφανώς δημιουργεί προβλήματα στην οικογενειακή δυναμική οπότε η παρουσία μιας ψυχολόγου που την υποδύεται η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, κρίνεται φυσικά απαραίτητη.

«Αυτή η εκκεντρική φαμίλια έχει όλα τα προβλήματα μιας συνηθισμένης οικογένειας» λέει ο σεναριογράφος Σεθ Γκράχαμ Σμιθ, «αλλά είναι εξωφρενικά πλούσιοι κι έχουν έναν βρικόλακα για συγγενή. Οπως σε κάθε σαπουνόπερα που σέβεται τον εαυτό της, εξετάζουμε όλα τα κλασσικά προβλήματα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, αλλά εδώ τα εκτοξεύουμε στην στρατόσφαιρα».

Και ναι η πρωτότυπη τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στην Αμερική από το 1966 ως το 1971, ήταν μια μάλλον εκκεντρική, σαπουνόπερα την οποία όπως λέει, ο μικρός τότε Τζόνι Ντεπ, θυμάται τον εαυτό του να τρέχει γυρίζοντας από το σχολείο, για να προλάβει ένα από τα καθημερινά της επεισόδια. «Ακόμη και τότε όμως, ήξερα πως η σειρά, δεν ήταν ακριβώς “φυσιολογική”». Ελπίζουμε αυτή ακριβώς να είναι η άποψή μας και για την ταινία...