Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ και το χλωμό πρόσωπο: «The Lone Ranger» trailer!

στα 10

«There comes a time when a good man, must wear a mask!» Αυτά κι άλλα πολλά λέει (και κάνει) ο «Τόντο» του Τζόνι Ντεπ στο πρώτο trailer για το «The Lone Ranger» του Γκορ Βερμπίνσκι.

Ο Τζόνι Ντεπ και το χλωμό πρόσωπο: «The Lone Ranger» trailer!

Μετά από ένα δυστύχημα με τρένο, ένας πρώην Texas Ranger ξυπνάει μισοπεθαμένος στην έρημο και στην κορυφή ενός μακάβριου τοτέμ. Ο «Τόντο» τον έχει θάψει. Αλλά εκείνος δεν είναι νεκρός. Ο ινδιάνος θα του εξηγήσει τι συνέβη και οι δυο τους θα συνάψουν μία αιρετική για την εποχή, όσο και ιερή, συμμαχία εκδίκησης: «If I ride with you, I will ride for justice» λέει το λευκό πρόσωπο και φοράει την μάσκα που θα τον κάνει ήρωα του Φαρ Ουέστ.

Η νέα ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι έχει όλα τα συστατικά που θα την αναγάγει σε blockbuster: ιδιόμορφοι χαρακτήρες, αλλά εντυπωσιακό, δυναμικό action. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ... οι Πειρατές βγήκαν στη στεριά για περιπολία. Το ίδιο team παραγωγών, ο ίδιος σκηνοθέτης, ίδια οπτική και ένας Τζόνι Ντεπ, που ξανά δημιουργεί έναν ήρωα στα όρια της καρικατούρας και στοιχηματίζει με τα box office για το αν θα τον κάνει αξιαγάπητο!

Τώρα όμως παίζει με τη φωτιά. Γιατί αυτό το «odd couple» εκδικητών της Αγριας Δύσης είναι μυθικό για την αμερικανική ποπ ιστορία.

Ο μύθος του «Lone Ranger» αποτελεί κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας και είναι πολύ παλιός - ξεκίνησε στη δεκαετία του '30 από το αμερικανικό ραδιόφωνο. Η ιστορία θέλει έναν πρώην Texas Ranger, να αυτονομείται και να μάχεται, πλάι στον Ινδιάνο φίλο του «Τόντο», την αδικία στην Αγρια Δύση.

Το ραδιοφωνικό σόου του 1933 ήταν ιδέα του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού WXYZ και έγινε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο χαρακτήρας ενέπνευσε ένα εξίσου επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ (που βασίλευε στην αμερικανική prime time από το 1949 μέχρι το 1957) και εξελίχτηκε σε comic book, λίγο πριν περάσει, όπως ήταν φυσικό, και στο σινεμά.

«Lone Rangers» (τον κεντρικό ήρωα δηλαδή) έχουν ερμηνεύσει πολλοί θρυλικοί ηθοποιοί της εποχής. Στο ραδιόφωνο οι Τζορτζ Σίτον, Ερλ Γκρέιζερ, αλλά με πιο επιτυχημένο από όλους τον Μπρέις Μπίμερ. Στην τηλεόραση, αλλά και στην πιο γνωστή κινηματογραφική του μεταφορά («Ο Εκδικητής με την Μαύρη Μάσκα» 1956) του έδωσε σάρκα και οστά ο Κλέιτον Μουρ. Τον Ινδιάνο «Τόντο» έχουν ερμηνεύσει επίσης αρκετοί ηθοποιοί αλλά τηλεοπτικά τον έκανε διάσημο ο Τζέι Σίλβερχιλς.

Θα τα καταφέρει λοιπόν η ομάδα του Γκορ Βερμπίνσκι να αναβιώσει με τα σύγχρονα δεδομένα και τις σημερινές απαιτήσεις έναν πραγματικό λαϊκό μύθο της Αμερικής;

Για δείτε το trailer και πείτε μας!

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την ταινία πατήστε εδώ.