Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και 8 1/2 λεπτά αιματοβαμμένου viral video

στα 10

Το γαλλικό electro dance γρουπ των «The Shoes» αποφάσισε να γίνει παγκοσμίως διάσημο σε μια μέρα: προσέλαβε τον Τζέικ Τζίλενχαλ για να πρωταγωνιστήσει στο 8.30 λεπτών μουσικό βίντεο του «Time To Dance» και του έδωσε σενάριο, αφορμή και ...ξίφος για να πνίξει την οθόνη στο αίμα. Δείτε το!

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και 8 1/2 λεπτά αιματοβαμμένου viral video

Ξεκινάει σαν ανεξάρτητο φιλμάκι-τριπάκι φοιτητή στο NYU και κορυφώνεται σε κάτι ακόμα πιο σκοτεινό, με μία υπόγεια Γκασπάρ Νοέ ψυχή κι μία σίγουρη επιρροή από την πρόσφατη επιτυχία του «Drive». Ειδικά όταν ο Τζέικ παίρνει το σφυρί του....

Δε θα σας αποκαλύψουμε τίποτα άλλο για το μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε ο Ντάνιελ Γουλφ για το single «Time to Dance», από το ντεμπούτο άλμπουμ των «The Shoes», «Crack My Bones». Απλά ότι μετά από λίγη ώρα θέασης θα ορκιζόσασταν ότι το ρεφρέν λέει «Time to Kill» κι όχι «dance», ή ότι οι δύο φράσεις αποκτούν ταυτόσημη ενέργεια....

Ο Τζίλενχαλ θυμάται τα «Donnie Darko» βλέμματα του, τα εμπλουτίζει με ακόμα περισσότερη ψύχωση και διαστροφή, εκτελεί τα θύματά του ψυχρά και αναβιώνει τους φόνους στον καθρέφτη του μυαλού του, όσο ένας κουρέας όντως τον ξυρίζει με τη λάμα να φλερτάρει από πολύ κοντά την καρωτίδα του.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Shoes συνεργάζονται με τον Ντάνιελ Γουλφ. «Οταν κυκλοφορήσαμε πέρσι το βίντεο του ''Stay the Same'' σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ, ανατινάχτηκε το μυαλό μας με το πόσα στοιχεία μπορούσε η εικόνα του να προσθέσει στο ίδιο το κομμάτι. Κανένας άλλος σκηνοθέτης δεν έχει καταλάβει την μουσική μας όπως αυτός. Και τώρα του δώσαμε ένα κομμάτι κι εκείνος επέστρεψε με το καλύτερο μουσικό βίντεο όλων των εποχών και πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ηθοποιό, Τζέικ Τζίλενχαλ! Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!»

Ο ίδιος ο Γουλφ θεώρησε ότι το κομμάτι έπαιξε από την αρχή στο μυαλό του «κινηματογραφικά» και ήθελε πάντα να κάνει κάτι κινηματογραφικό, να πειραματιστεί με το είδος.

Δεν έχουμε ιδέα γιατί το μυαλό του Γουλφ γέννησε τις εικόνες που γέννησε, γιατί η serial killer φαντασίωση γέμισε τα πλάνα του με psycho ενέργεια, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: μετά τα 8.30 λεπτά το beat τρυπώνει στο μυαλό σου μαζί με τη διαστροφή της εικόνας και δεν βγαίνει εύκολα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Τζίλενχαλ δέχεται να πρωταγωνιστήσει σε μουσικό βίντεο. Τον έχουμε ξαναδεί στο «Giving Up The Gun» των Vampire Weekend.