Buzz

Ο Τζάρεντ Χάρις και τα ανθρώπινα πειραματόζωα!

στα 10

Νέο θρίλερ ετοιμάζει η Hammer, με πρωταγωνιστή τον Τζάρεντ Χάρις και σενάριο βασισμένη σε μια απίστευτη πραγματική ιστορία στη θύελλα πειραματικής παραψυχολογίας του '70!

Ο Τζάρεντ Χάρις και τα ανθρώπινα πειραματόζωα!

Η ταινία λέγεται «The Quiet Ones» και σκηνοθετεί ο Τζον Πογκ του «Skulls»: μόνο που, παρά τον τίτλο της, τίποτε σ’ αυτήν την ταινία δεν είναι αρκετά σιωπηλό…

Ο Τζάρεντ Χάρις, μετά την ατμοσφαιρική ενσάρκωση του Καθηγητή Μοριάρτι στο «Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδ των Σκιών» (και τον εκπληκτικό ρόλο του Λέιν Πράις στο «Mad Men»), εμφανίζεται ξανά ως Καθηγητής, εξίσου αν όχι και περισσότερο τρομακτικός. Στη δεκαετία του ’70, ο Καθηγητής Κόουπλαντ στρατολογεί κάποιους τολμηρούς μαθητές του, τους συγκεντρώνει σ’ ένα σπίτι και προσπαθεί μαζί τους να επικοινωνήσει με την… άλλη διάσταση, ενώ ένας νεαρός οπερατέρ καταγράφει το όλο πείραμα.

Η «εργασία» του Καθηγητή Κόουπλαντ συνέβη πραγματικά και με τραγικά αποτελέσματα, στον Καναδά στα ‘70s. Ο Σάιμον Οουκς, Πρόεδρος της Hammer που, μετά το επιτυχημένο πείραμα της «Γυναίκας με τα Μαύρα» συνεχίζει δυναμικά της παραγωγές της, λέει για την ταινία: «Το ‘The Quiet Ones’ είναι τόσο έξυπνο και πνευματώδες, βρίσκεται πολύ μακριά από τη σημερινή μόδα του torture porn, αντηχεί Κιούμπρικ, Χίτσκοκ και Πολάνσκι.»

Κι ο Τζον Πογκ προσθέτει, «Αυτό που με τράβηξε στο σενάριο ήταν η κεντρική του ιδέα, προκλητική και μυστηριώδης. Η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’70, σ’ όλη την έντονη έρευνα γύρω από την τηλεκίνηση και την πειραματική ψυχολογία. Είναι κατά το ένα μέρος μια κλασική ιστορία φαντασμάτων και κατά το άλλο ένα προφητικό θρίλερ.»

Η ταινία ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της, που έγιναν με μια ψηφιακή κάμερα Arri Alexa, ώστε, όμως, η εικόνα να μοιάζει με φιλμ 16mm, με το οποίο παραδοσιακά γυρίζονταν τα b-movie τρόμου το ’70.

Υπό την… καθοδήγηση του Τζάρεντ Χάρις, στο «The Quiet Ones» πρωταγωνιστούν ο Σαμ Κλάφλιν (που σύντομα θα δούμε στη δεύτερη συνέχεια του «Hunger Games») και η πρωτοεμφανιζόμενη Ολίβια Κουκ.