Buzz

Ο Τομ Χανκς το έχει παράπονο: «ο ρόλος που ποτέ δε θα παίξω!»

στα 10

Δύο Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, μία καριέρα γεμάτη από πρωτοκλασάτες ερμηνείες, ένας στιβαρός πρωταγωνιστής που το Χόλιγουντ αρέσκεται να τον αποκαλεί «κλασικό». Κι όμως. Ενα ρόλο δεν του τον δίνει...

Ο Τομ Χανκς το έχει παράπονο: «ο ρόλος που ποτέ δε θα παίξω!»

Θα τον δείτε σε λίγες μέρες στον «Captain Phillips» του Πολ Γκρίνγκρας και θα κρίνετε από μόνοι σας. Σε εκείνα τα τελευταία δέκα λεπτά της ταινίας που ένας ηθοποιός ξέρει πώς να πατήσει το γκάζι και να το συγκρατεί με πνιχτά φρεναρίσματα. Πώς το ξέσπασμα γίνεται ειλικρινές όταν το γειώσεις μέσα σου. Μπορεί να σας φαίνεται το τυπικό αμερικανικάκι, μπορεί να μην σας πείθει η αλά Τζίμι Στιούαρτ περσόνα του καλού παιδιού, μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος σας. Ο Τομ Χανκς όμως είναι ένας έμπειρος, στιβαρός, σχετικά τολμηρός στις επιλογές του και, σε στιγμές, εξαιρετικός ηθοποιός.

Κι όμως. Οσο κι αν το Χόλιγουντ τον στηρίζει και επενδύει σ' αυτόν, όσο κι αν οι συνάδελφοί του υποκλίνονται και τον βραβεύουν, όσο κι αν το αμερικανικό κοινό τον εμπιστεύεται εντός κι εκτός μεγάλης οθόνης , υπάρχει ένας ρόλος που δεν του χαρίζεται ποτέ. Κι ο ίδιος το έχει παράπονο και το εξομολογείται στις συνεντεύξεις που δίνει αυτή την εποχή για το «Captain Phillips».

1«Captain Phillips»: το 3ο Οσκαρ της καριέρας του;

«Ποτέ δεν με εμπιστεύθηκαν να παίξω έναν supehero. Προσπαθούσα για χρόνια. Ξέρω ότι μπορώ να το κάνω. Δεν μου το προτείνουν. Και δε σας λέω ότι θέλω να παίξω εγώ τον Μπάτμαν. Μπορώ να παίξω τον κακό απέναντι στον Μπάτμαν. Μπορώ να παίξω οποιοδήποτε - πάρτε με τηλέφωνο! Ποτέ δεν με ζήτησαν, ποτέ δεν με επέλεξαν. Τι πρέπει να κάνει κάποιος δηλαδή για να περάσει το μύνημα;»

Και για να μην παρεξηγηθούν τα λόγια του ο Χανκς φροντίζει να εξηγηθεί: θέλει να φορέσει κολάν, όχι κουστούμι.

2Tόσους ηρωϊκούς everyday people έχει παίξει, τώρα θέλει έναν κανονικό ήρωα

«Οχι, δε θα έπαιζα οποιοδήποτε σε μία superhero ταινία. Δε θέλω να με επιλέξουν για το ρόλο εκείνου που φοράει το κουστούμι και εκπροσωπεί τον νόμο, λέγοντας στον υπερήρωα τι να κάνει. Θέλω να πετάξω μια ασπίδα στο κεφάλι κάποιου! Θέλω να μπω σε μια ταινία που θα παίζω τον Flash, γαμώτο! Ποτέ δεν μου έδωσαν την ευκαιρία!»

Διαβάζοντας όλα αυτά, τα οποία φυσικά τα λέει με άπλετο αυτοσαρκασμό αλλά και μια τζούρα αλήθειας, δεν μπορεί κανείς να μη σκεφτεί το αυτονόητο: είναι 57 χρονών - διπλάσια ηλικία από τους ηθοποιούς που ερμηνεύουν υπερήρωες. Ο Κρίστιαν Μπέιλ ανέλαβε τον Σκοτεινό Ιππότη στα 31 του, ο Χένρι Καβίλ τον Σούπερμαν στα 30 του, ο Τόμπι Μαγκουάιρ ήταν 27 στον πρώτο Spiderman.

Ομως, κύριε Χανκς, θα ήσασταν ένας καταπληκτικός σατανικός κακός - σ' ένα κόντρα ρόλο από τη βολική ρετσινιά του βαρετού, καλού παιδιού του Χόλιγουντ. Μήπως κάτι τέτοιο επιδιώκετε;

Περισσότερος Τομ Χανκς: