Buzz

H Αμερική εμπιστεύεται τον Τομ Χανκς

στα 10

Πάντα έμοιαζε με τον Τζίμι Στιούαρτ των ημερών μας. Και μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το επιβεβαιώνει. Ο Τομ είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευθείς.

H Αμερική εμπιστεύεται τον Τομ Χανκς

Από τους ρόλους του σε νεανικές κωμωδίες και σε all american χαρακτήρες, από τον «Φόρεστ Γκαμπ» μέχρι τις σκηνοθετικές του δουλειές και την ωρίμανσή του σε έναν ικανό, στιβαρό ηθοποιό, ο Χανκς υπήρξε πάντα ένας στρογγυλεμένος, ήσυχος άνθρωπος. Ενα «καλό παιδί».

Και δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε μόνο εμείς. Το περιοδικό Readers Digest αναζήτησε πρόσφατα μέσω μιας δημοσκόπησης να ανακαλύψει ποιος «από τους σύγχρονους Αμερικάνους και οι ιδέες που αντιπροσωπεύει έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας».

Κι αν το Readers Digest μοιάζει με ένα περιοδικό που δεν βρίσκεται ακριβώς στην πρωτοπορία, ή δεν έχει το πιο νεανικό ή «ριζοσπαστικό» κοινό, εν τούτοις αποτελεί έναν ικανό δείκτη της «αληθινής Αμερικής» αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, βρίσκεται στην πραγματικότητα πολύ πιο κοντά στον μέσο Αμερικάνο απ΄ οποιοδήποτε άλλο μέσο μπορούμε να σκεφτούμε.

Και μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό ότι στην κορυφή της λίστας του βρίσκεται ένας δημοφιλής ηθοποιός, ακολουθούμενος από την Σάντρα Μπούλοκ, τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, την Μέριλ Στριπ, την Μάγια Αγκέλου (την πρώτη μη ηθοποιό στη λίστα) τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον... Μπιλ Γκέιτς.

Ο πρώτος άνθρωπος που έχει οποιαδήποτε σχέση με την πολιτική στην λίστα του περιοδικού είναι η πρώτη κυρία της Αμερικής Μισέλ Ομπάμα, ενώ η πρώτη πολιτικός είναι η Μνατλίν Ολμπράιτ στο νούμερο 20.

Οσο για τον Τομ Χανκς, σύντομα θα δώσει στην Αμερική έναν ακόμη λόγο να τον εμπιστεύεται, αφού υποδύεται στην οθόνη για μια ακόμη φορά έναν χαρακτήρα που μπορείς να βασιστείς πάνω του, στο «Captain Phillips» του Πολ Γκρίνγκρας.