Buzz

O Τέρενς Μάλικ είναι ροκ!

στα 10

Οι Neon Indian, οι Arcade Fire, οι Iron & Wine, οι Fleet Foxes και οι The Cult πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ «Lawless», αποδεικνύοντας πως αργά ή γρήγορα ακόμη και ένας «άχρονος» σκηνοθέτης συναντάει νομοτελειακά την εποχή του...

O Τέρενς Μάλικ είναι ροκ!
Ρούνι Μάρα και Αλαν Παλόμο συζητούν αν ο Μάλικ θα τους κόψει τις σκηνές που γυρίζουν στο τελικό μοντάζ!

Αυτό θα πει «αλλαγή καριέρας». Ή τουλάχιστον πώς ο πλέον ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης των ημερών μας κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να γίνει talk of the planet, ανταλλάσσοντας τη φήμη που είχε χτίσει ως ένας κατεξοχήν βραδυφλεγής σκηνοθέτης με έναν οργασμό δημιουργικότητας.

Με το «Δέντρο της Ζωής» να συνεχίζει - ένα χρόνο περίπου μετά την βράβευση του με το Χρυσό Φοίνικα στο 64ο Φεστιβάλ Καννών - να απασχολεί το κοινό σε όλον τον πλανήτη, ο Τέρενς Μάλικ έχει ήδη έτοιμη την «ατιτλοφόρητη» ταινία με τον Μπεν Αφλεκ και την Ρέιτσελ ΜακΑνταμς (διαβάστε περισσότερα εδώ) και αυτήν την εποχή βρίσκεται στα γυρίσματα του «Lawless».

Το «Lawless» περιγράφεται ήδη ως ένα indie-rock θρίλερ και βρίσκει τον Μάλικ σε απόλυτο συγχρονισμό με την εποχή του, αφού στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ρούνι Μάρα, άρτι αφιχθείσα από την μεγάλη επιτυχία του «Girl With the Dragon Tattoo» του Ντέιβιντ Φίντσερ. Μαζί της πρωταγωνιστούν ακόμη ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Ράιαν Γκόσλινγκ, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Νάταλι Πόρτμαν.

Τι σχέση όμως έχουν τέσσερα από τα μεγαλύτερα «ανεξάρτητα» συγκροτήματα της εποχής, οι Neon Indian, οι Arcade Fire, οι Iron & Wine και οι Fleet Foxes με την ταινία; Ηταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η κάμερα ενός παπαράτσι συνέλαβε τη Ρούνι Μάρα μαζί με τον ηγέτη των Neon Indian, Αλαν Παλόμο σε μια σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του SXSW κινηματογραφικού Φεστιβάλ στο Οστιν. Εκεί όπου ένα χρόνο πριν ο Μάλικ κινηματογράφησε τον Κρίστιαν Μπέιλ να ανεβαίνει στη σκηνή του μουσικού φεστιβάλ Austin Limits κλέβοντας στιγμές από τις συναυλίες των Fleet Foxes, Iron & Wine και Arcade Fire.

H πιο πρόσφατη, ωστόσο, προσθήκη στο jukebox του Τέρενς Μάλικ είναι οι θρυλικοί The Cult, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως μέρος του SXSW κινηματογραφικού φεστιβάλ με την κάμερα του Μάλικ να τους κινηματογραφεί (μαζί με τη Ρούνι Μάρα) κλέβοντας ένα στιγμιότυπο που θέλει τον Μάθιου ΜακΚόναχι να ανεβαίνει στη σκηνή μαζί τους για δύο τραγούδια.

Φημολογούμενο ότι αφηγείται μια ιστορία «δύο ερωτικών τριγώνων, σεξουαλικής εμμονής και προδοσίας με φόντο τη μουσική σκηνή του Οστιν στο Τέξας», το «Lawless» υποτίθεται ότι είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες το 2013, αλλά επειδή με τον Μάλικ ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ας μείνουμε για την ώρα μόνο στα γεγονότα...

Διαβάστε περισσότερα για τα πολλά μελλοντικά και μη σχέδια του Τέρενς Μάλικ