Buzz

O Σπάικ Λι προτείνει τις ταινίες που πρέπει να δει κάθε σκηνοθέτης (που σέβεται τον εαυτό του)

στα 10

Η λίστα των ταινιών που πρέπει να δει κάθε σκηνοθέτης είναι αυτή που ο Σπάικ Λι δίνει στην αρχή κάθε έτους στους μαθητές του στο New York University Film School και η οποία κρύβει μέσα της την ιστορία του σινεμά με λίγα twists.

O Σπάικ Λι προτείνει τις ταινίες που πρέπει να δει κάθε σκηνοθέτης (που σέβεται τον εαυτό του)

To ότι ο Σπάικ Λι βρίσκεται στην επικαιρότητα δεν το οφείλει μόνο στο ριμέικ του «OldBoy» που ήδη έχει γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων μετά από την κυκλοφορία ενός τρέιλερ ικανού να κάνει τους φανατικούς της ταινίας του Παρκ Τσαν - γουκ να βρίζουν μέχρι τελικής πτώσης.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Λι, κουρασμένος από τις εταιρίες παραγωγής που για χρόνια τον καταδυνάστευσαν (αν και δεν σίγουρα δεν έφταιγε μόνο αυτό για την πτώση του μετά την «25η Ωρα» την τελευταία πραγματικά καλή ταινία του), ενέδωσε στη μόδα του crowdfunding για την καινούρια του ταινία, βάζοντας το νέο «Spike Lee joint» στο Kickstarter.

Και για κάποιο λόγο, σήμερα δημοσιεύει τη λίστα με τις ταινίες που πρέπει να δει κάθε κινηματογραφιστής που σέβεται τον εαυτό του, την ίδια που δίνει κάθε αρχή του χρόνου στους μαθητές του στο New York University Film School.

Μέσα της θα ανακαλύψετε πολλές από τις επιρροές του Λι, κλασικά αριστουργήματα του σινεμά, πολύ Κουροσάβα και μερικές (ευχάριστες) εκπλήξεις, όπως το «Bad Lieutenant» του Εϊμπελ Φεράρα, το «District 9» του Νιλ Μπλόμκαμπ, το «Kung Fu Hustle» του Στίβεν Τσόου και για κάποιο ανεξήγητο λόγο το «Apocalypto» του Μελ Γκίμπσον.

Δείτε παρακάτω όλη τη λίστα και ένα συνοδευτικό βίντεο στο οποίο ο Σπαίκ Λι εξηγεί τις επιλογές του:


2 2

Διαβάστε ακόμη: